Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Předprodej na letošní Divadelní Floru začal. Nabídne přes šest desítek akcí

Na pokladně Moravského divadla v Olomouci a na internetu dnes začíná předprodej vstupenek na pátý ročník oblíbeného festivalu Divadelní Flora. V letošním netradičním termínu od října do prosince nabídne na deseti scénách přes šest desítek akcí.

„Kromě divadelních představení pozveme diváky také na koncerty, filmy, spoustu besed či pohybové workshopy. Část festivalových hostů se pak zúčastní exkluzivních diskuzí s olomouckými studenty divadelní vědy, kteří se reflexi Flory budou věnovat ve speciálním vysokoškolském semináři,“ popsala hlavní festivalová produkční Simona Vičar.

Zájemci se tak mohou těšit na hostování mnichovského Residenztheateru s aktuální adaptací Dumasových Tří mušketýrů, uvedení oceňovaného titulu Malý stvořitel Divadelního spolku Jedl, vystoupení výrazné protagonistky německé činoherní scény Bettiny Hoppe v inscenaci Berliner Ensemble Žena, strhující kreaci Susanne Wolff ve filmu Styx nebo zájezd do HaDivadla, koncert berlínských KUF či špičkové taneční produkce Medúza a Jáma lvová.

Festival odstartuje v neděli 10. října, propojí deset víkendů a vyvrcholí v neděli 12. prosince, kdy se bude v Olomouci poprvé prezentovat respektovaná osobnost evropské taneční a performativní scény – Rakušanka Doris Uhlich.

„Na začátku letošního roku ve chvíli, kdy začala být tématem vakcinace, jsme zrušili kompletně připravený květnový program. Věříme, že například Residenztheater i Berliner Ensemble v říjnu do Olomouce přijedou. V případě výrazného zhoršení epidemické situace jsme připraveni na programové alternativy,“ slíbil ředitel přehlídky Petr Nerušil.

Divadelní Flora se kromě uvádění českých a slovenských činoherních inscenací a tanečních či performativních produkcí středoevropské provenience již pátým rokem věnuje také mapování německojazyčného kulturního prostoru.

Předprodej vstupenek je zatím na první polovinu programu, informace k předprodeji na druhou část budou pořadatelé s ohledem na covid aktualizovat na festivalovém webu a sociálních sítích.

Divadelní Flora se letos úplně ruší

Už podruhé museli pořadatelé kvůli pandemii zrušit festival Divadelní flora Olomouc, jednu z největších tuzemských divadelních přehlídek. Plánovali ho původně na jaře, nyní odvolali i alternativní listopadový termín, a to bez ohledu na další...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Patrik Borecký

Štítky festival, Divadelní Flora, divadlo, kultura, Olomouc, vstupenka, Bettina Hoppe, Susanne Wolff, Tři mušketýři, Styx, Doris Uhlich, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předprodej na letošní Divadelní Floru začal. Nabídne přes šest desítek akcí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.