Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dechovka, bigbít i jazz. Přerovským parkem se rozezní nedělní koncerty

Od neděle opět ožije přerovský historický park Michalov tradičními promenádními koncerty. Těch je do září v plánu celkem deset, konat se budou od tří hodin poslední den v týdnu a pro návštěvníky parku budou zdarma. Jako první vystoupí v altánku Dechový orchestr Haná, který celou sérii koncertů na konci léta také uzavře.

První letošní koncert je v přerovské městském parku na programu 8. května na Den matek. Posluchačům se představí Dechový orchestr Haná, který je složený z mladých hudebníků, studujících hru na dechové nástroje v Základní umělecké škole Bedřicha Kozánka.

8. květen – Dechový orchestr Haná
15. květen – Re-Vox
29. květen – Jen tak 2
12. červen – Šediváci, Korki
19. červen – Vocantes
10. červenec – Moravská Veselka Sušice u Přerova
24. červenec – Mothers Follow Chairs
21. srpen – Academic Jazz Band
28. srpen – Entuziasté, Hot Jazz Šůtrs
4. září – Dechový orchestr Haná

„Vzhledem k tomu, že je první promenádní koncert naplánován na neděli, která patří maminkám, rozhodli jsme se, že vystoupení dětí z přerovské umělecké školy bude jedním z dárků k jejich svátku,“ řekl ředitel Kulturních a informačních služeb města Přerova Jaroslav Macíček.

O týden později, v neděli 15. května, vystoupí v Michalově přerovská kapela Re-Vox, jež vznikla coby „vzkříšení“ známé bigbeatové skupiny Vox, která v šedesátých letech minulého století doprovázela legendárního zpěváka Pavla Nováka. Kapela, která má ve svém repertoáru skladby nejen Nováka, ale také Jaroslava Wykrenta, je pro místní posluchače zaručeným tahákem. „Přerované si rádi zavzpomínají na oba umělce, kteří už nejsou mezi námi, ale jejich hity jsou mezi posluchači stále velmi oblíbené, takřka nesmrtelné,“ konstatoval Jaroslav Macíček.  

V neděli 29. května vystoupí v Michalově skupina Jen tak 2, která přinese pestrou směsici žánrů pro velké i malé posluchače, hrát bude hity od šedesátých let až po současnost.

S přestávkami se pak nabídka promenádních koncertů různých žánrů od folku až po jazz vine napříč celými prázdninami. „Tyto koncerty byly oblíbené už za první republiky, radnice tradici obnovila před sedmnácti lety a pro její oblíbenost v ní stále pokračujeme,“ prohlásil primátor Přerova Petr Měřínský (ANO).

Z pěti tisíc amurů zbyly dva kusy. Rybáře na Přerovsku trápí vydří predátoři

Tisíce zmizelých malých línů a amurů, taková je bilance výlovu chovných vod v Předmostí na Přerovsku. Místní rybáři řeší trable s vydrou říční. Obrana proti chráněnému vodnímu predátorovi je složitá a nákladná. Podle ochranářů k přemnožení vydry...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Přerov

Štítky Kultura, koncerty, park, hudba, Michalov, Přerov, koncert, orchestr, Haná, jazz, Den matek, Pavel Novák, Jaroslav Wykrent, Petr Měřínský, Vox, První republika, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dechovka, bigbít i jazz. Přerovským parkem se rozezní nedělní koncerty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.