Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Olomoucký koncert jako oslava narozenin. Hvězda 80. let Sandra dnes vystoupí s Michalem Davidem

, aktualizováno 19. května 2022, 9:29

Ve čtvrtek vystoupí v Olomouci německá hvězda osmdesátých let, zpěvačka Sandra. Na dvojkoncertě s českým popovým zpěvákem Michalem Davidem zároveň oslaví své šedesátiny. Vystoupení se uskuteční ve FunParku u Galerie Šantovka, kde zazní hlavně písně 80. a 90. let.

"Naposledy Sandra v Česku vystoupila před třemi lety. Další plánované koncerty byly buď vlivem covidové pandemie zrušeny nebo odloženy na další roky. Olomoucká show bude jediná, na které letos Sandra u nás zazpívá," uvedl ředitel pořádajícího Divadla na Šantovce Petr Hlávka

Lokální farmáři a prodejci se vrací před Šantovku, každou sobotu se představí na Šantovských trzích

Zelenina, ovoce, sýry nebo uzeniny od místních farmářů, ale také další zajímavý sortiment. To vše si mohou lidé už od soboty 19. března nakoupit na tradičních Šantovských trzích, které se budou konat před obchodním centrem Galerie Šantovka v...

Zpěvačka Sandra Cretu se proslavila hity jako je Everlasting Love, Hiroshima, In the Heat of the Night nebo Maria Magdalena. Šedesátiny oslaví zpěvačka den před koncertem, kdy už bude na cestě do České republiky. Hlas Sandry fanoušci neznají jen z jejích hitů, ale také z písní hudebního projektu Enigma, jejímž zakladatelem je Sandřin manžel, hudebník a producent Michael Cretu. Zpěvačka naposledy vystupovala v České republice v roce 2019 v Lucerně v Praze.

Ve svých začátcích byla Sandra lídryní dívčího tria Arabesque. Po rozpadu dívčího bandu se vydala na sólovou dráhu a odstartovala ji songem Japan Ist Weit. Úspěch a sláva přichází až v roce 1985, kdy Sandra natáčí své největší hity. Ve spolupráci s Hubertem Kahem vychází singl Maria Magdalena, který je dodnes mimořádně úspěšným hitem. V době svého uvedení získal song první místo v hudebních žebříčcích ve 21 zemích a v dalších 5 zemích se dostal do Top Ten.

Ve stejném roce vznikl také hit In the Heat of the Night, se kterým v roce 1986 vyhrála druhé místo na soutěži Tokyo Song Contest. V roce 1987 získala v Itálii na hudebním festivalu Festivalbar cenu za nejlepší zpěvačku roku s hity HI HI HI" a Innocent Love. Dalším neopomenutelnou písní je také Everlasting love.

Na dvojkoncert pod širým nebem zbývají podle organizátorů poslední vstupenky. Součástí show bude ve čtvrtek také vystoupení popového zpěváka a producenta Michala Davida. Na koncertu ho doprovodí kapela Kvatro. Podle pořadatelů se návštěvníci akce mohou těšit na tříhodinové vystoupení, na kterém zazní populární písně 80. a 90. let.

Venkovní aréna FunPark leží vedle obchodního centra Galerie Šantovka v Olomouci, pro multifunkční park bude tento koncert podle pořadatelů nejočekávanější událostí tohoto roku. Dvojkoncert začne ve 20 hodin, jako první zazpívá Sandra. Brány areálu se ale otevřou již od 17 hodin, atmosféru diskoték minulého století navodí DJ Průša s písněmi oblíbených interpretů minulé doby.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Sandra

Štítky Sandra, koncert, oslava, narozeniny, 60, Michal David, Olomouc, Sandra Cretu, Šantovka, slavnost, Česko, Marie Magdalena, Michael Cretu, Hirošima, Enigma, Palác Lucerna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký koncert jako oslava narozenin. Hvězda 80. let Sandra dnes vystoupí s Michalem Davidem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.