Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Začíná Prostějovské léto. Mělo by nabídnout i jiné žánry, než jen pop, kritizují Piráti

Pavel Callta dnes v podvečer na náměstí v Prostějově odstartuje letošní ročník Prostějovského léta, které nabídne doprovodné akce a několik koncertů vesměs popových interpretů. Výběr účinkujících kritizují prostějovští Piráti, město podle nich úplně vyřadilo další hudební žánry.

Na hlavním prostějovském náměstí letos vystoupí například Pavel Callta, Stracené ráj, Olympic nebo Václav Noid Bárta. 

"S vyjmenovanými interprety problém nemám, pop a pop-rock jsou také součástí naší hudební scény. Co ale považuji za velký problém, je absence ostatních žánrů, které jsou na městských akcích potlačovány navzdory tomu, že jsou mezi značnou částí populace velmi oblíbené. Je smutné, že mladí lidé a celkově posluchači jiných žánrů budou muset cestovat za hudbou do jiných měst," kritizuje výběr účinkujících předseda prostějovských Pirátů Ondřej Moskal.

Prostějovští hokejisté potřebovali nové logo. Vzniklo v Indonésii

Po osmnácti letech museli hokejoví Jestřábi z Prostějova změnit před novou sezonou logo klubu. Vizuální prezentaci klubu z druhé nejvyšší české soutěže zajišťuje nový znak, který má podle majitele klubu původ až v Indonésii.

Prostějovská radnice kritiku odmítá. "Prostějovské léto by mělo být pro široké davy Prostějovanů a domnívám se, že je to tak v pořádku. Myslím si, že jdeme správným směrem, což dokazuje náměstí plné lidí," reagovala náměstkyně primátora Prostějova pro kulturu Milada Sokolová (ODS).

Pro ostatní žánry nebo místní kapely podle ní slouží letní scéna na nádvoří zámku, kterou si mohou umělci úplně zdarma nebo za 500 korun včetně laviček a židlí pronajmout. "Spousta místních kapel už toho využila, děje se tam mnoho zajímavých věcí," dodala Sokolová.

Letní scénu na nádvoří zámku oceňuje i šéf Pirátů Moskal. "Ovšem nepoměr zastoupení žánrů na koncertech sponzorovaných městem se tím nevyrovná. Prostějovské léto musí být více multižánrové, jedině tak bude opravdu zastoupena celé prostějovská společnost," uvedl v tiskové zprávě.

Prostějovské léto potrvá až do konce srpna, kromě koncertů na náměstí zahrnuje i módní přehlídku, sérii vycházek do přírody, tvořivé dílny nebo loutkové představení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky Prostějovské léto, pop, kritika, Piráti, radnice, Prostějov, léto, Česká pirátská strana, koncert, Pavel Callta, Václav Noid Bárta, Olympic, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začíná Prostějovské léto. Mělo by nabídnout i jiné žánry, než jen pop, kritizují Piráti  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.