Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Telegraph přináší kulturu i špičkové gastro na periferii Olomouce

Již nějakou dobu neplatí, že v okolí olomouckého hlavního nádraží, není kam zajít na dobrou kávu, ani že je odtud za kulturou daleko. Multifunkční centrum Telegraph nabízí kulturní program, výstavy současného umění, kancelářské zázemí i gastro na vysoké úrovni.

Možná jste již zaznamenali šedavou budovu vedle veterinární ordinace v Jungmannově ulici. Zraky kolemjdoucích na sebe strhává hlavně večer, kdy se na fasádě rozsvěcují neonové hlavy. Jejich autorem je současný český výtvarný umělec Michal Škapa. Už toto dílo odkazuje na jednu z funkcí budovy: výtvarnou galerii, která vystavuje tuzemské i zahraniční umění posledních tří dekád.

Nyní je tu ke shlédnutí výstava s názvem Signál III představující výběr nejlepší české tvorby z let 1900 až 1990. „Skrze tuto výstavu návštěvník obdivuje výtvarná díla, ale jsou mu představeny i dějiny českého moderního umění,“ komentuje výstavu kurátor galerie Mira Macík.

Netradičně, do třetího podlaží je tu zasazená kavárna. Za provozem Telegraph Cafe stojí manželé Barbora a Martin Navrátilovi, kteří v Olomouci úspěšně vedou i Coffee Library nebo Fishi Sushi udon & bowls. Do Telegraphu přišli s konceptem kavárny, která nabízí vydatné snídaně, na oběd českou moderně pojatou kuchyni, o víkendu rozmanité brunche a výběrovou kávu pražírny Doubleshot. Můžete se tu zastavit pro kafe s sebou cestou na vlak, u oběda probrat obchodní záležitosti nebo si večer zajít na drink před tím, než půjdete do kina. Hned vedle kavárny se totiž nachází variabilní prostor, kde se pravidelně odehrávají filmové projekce, stand-upy, koncerty nebo divadlo.

Na podzim je v Telegraphu připravený bohatý program. Od pondělních projekcí polských filmů v rámci Polské sezóny v Olomouci, přes festival ProART, pop-up české módy a designu Má Vlast Edit až po filmový festival TEFF. Na listopad se dokonce rýsuje premiéra divadelní hry, která bude nazkoušená výhradně pro Telegraph. Návštěvníci tu najdou bohaté vyžití i přes léto, kdy pátky patří filmovým projekcím pod širým nebem, soboty živé hudbě a v týdnu se odehrávají živé akce – stand-up shows, literární čtení nebo talk show. V Telegraphu je tedy stále rušno.

„Snad za celý tým můžu říct, že na Telegraphu nás nejvíc baví jeho rozmanitost. Prolíná se tu umění s businessem a kulturou. Kromě galerie, kavárny a pravidelného kulturního programu tu máme i coworkingové centrum,“ uvádí manažerka Alžběta Smejkalová a upřesňuje: „potkáte tu umělce, lidi, co si z ulice skočí na kafe nebo pracovní kolektivy, které využívají buď našich zasedaček nebo pracovních míst v coworku. Myslím, že toto prolínání různých oborů nás všechny obohacuje.“

Přestože se šedá fasáda domu může zdát na první pohled nepřípustná, nenechte se odradit. Telegraph je otevřený každému, různým ideám a názorům. Tak neváhejte vstoupit a objevovat.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Telegraph, centrum, kultura, výstavy, gastro, Olomouc, výstava, káva, kavárna, galerie, Michal Škapa, současné umění, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Telegraph přináší kulturu i špičkové gastro na periferii Olomouce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.