Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Moravské divadlo obsadilo Korunní pevnůstku. Uvede Noc na Karlštejně i Revizora

Až do soboty probíhá v Korunní pevnůstce závěrečná část festivalu Moravské divadelní léto. Moravské divadlo Olomouc tak chce symbolicky ukončit divadelní sezonu, divákům nabízí pod širým nebem čtyři své úspěšné tituly a jednu talk show.

"Pro diváky jsme na závěr léta připravili výběr populárních titulů. Po roce se vracíme na letní scénu na Korunní pevnůstce, kde symbolicky ukončíme stávající divadelní sezonu a rozloučíme se s prázdninami pod širým nebem," uvedl ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Přehlídku otevřela ve středu talk show Ivany Plíhalové s Michalem Isteníkem a detektivní komedie Splašené nůžky.

Dnešek bude patřit muzikálu Starci na chmelu v režii Petra Novotného. Zazpívají i zatančí členové souboru činohry za doprovodu živé kapely vedené Filipem Tailorem. O den později se představí inscenace Noc na Karlštejně, která měla v Moravském divadle premiéru v září 2012 a dodnes patří k nejnavštěvovanějším hudebním titulům v Olomouci.

Moravské divadlo uvede dvanáct premiér. Vstupné zdraží zhruba o deset procent

Dvanáct premiér představí v nadcházející sezóně Moravské divadlo Olomouc. Režírovat je budou například Pavel Khek, Hana Mikolášková, bratři Cabanové nebo David Hrbek. Kvůli rostoucím nákladům zdraží divadlo vstupné o deset až dvanáct procent.

V sobotu 27. srpna Moravské divadelní léto uzavře satirická komedie Revizor v režii Jany Paulové. Open-air variantu představení má tvůrčí tým za sebou z loňska, kdy v areálu Výstaviště Flora zažil tropické teploty i vydatný déšť. "Letos už jsme tak připraveni na všechno a můžeme divákům slíbit, že nás nic nezaskočí," doplnil šéf činohry Roman Vencl.

Součástí festivalu Moravského divadelního léta byla červnová přehlídka divadla pod širým nebem na Výstavišti Flora, během které divákům nabídlo na dvě desítky akcí. Doprovází jej také projekt Kočování po kraji, kdy své tituly zástupci divadla dovezli například do amfiteátru ve Velké Bystřici, ale vystoupili s nimi dříve i v Čechách pod Kosířem, v Náměšti na Hané, v Tovačově či v Uničově.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Moravské divadlo Olomouc

Štítky Moravské divadelní léto, Korunní pevnůstka, Moravské divadlo, festival, Olomouc, divadlo, Noc na Karlštejně, léto, Moravské divadlo Olomouc, Michal Isteník, Petr Novotný, Starci na chmelu, Jana Paulová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravské divadlo obsadilo Korunní pevnůstku. Uvede Noc na Karlštejně i Revizora  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.