Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Šumperský festival Blues Alive láká na legendární hudebníky

Mezinárodní festival Blues Alive proběhne po šestadvacáté v půlce listopadu v Šumperku. Pro své návštěvníky si organizátoři připravili bohatý program, který nebude jen bluesový. Jako hlavní lákadla uvedli legendy své generace, jako jsou Anthony Geraci nebo Ana Popović.

Pianista, varhaník a zpěvák Anthony Geraci, americká kytaristka srbského původu Ana Popović, newyorská kytarová hvězda Popa Chubby a další světoznámí umělci zavítají do Šumperka na festival Blues Alive.

Speciálním blokem s americkými a britskými hudebníky chtějí organizátoři připomenout letošní desáté výročí úmrtí zpěvačky Etty James a vzdát poctu Janu Spálenému. Během tří dnů v šumperském Domě kultury se vystřídá přes třicet pět kapel z Česka i zahraničí.

Univerzita Palackého oslaví festivalem začátek akademického roku. Otevře se i nové americké centrum

Dvaadvacet tisíc studentů uvítají i v letošním roce prostory Univerzity Palackého v Olomouci, oslavu začátku akademického roku obstará festival MEET UP. Úterní akce nabídne koncerty, talk show i filmové projekce.

„Otevřená kniha jeho zkušeností obsahuje taková jména jako Muddy Waters, s nímž byl na samém začátku kariéry angažován v jednom z bostonských klubů a s jeho stálými spoluhráči Jerrym Portnoyem a Bobem Margolinem založil jednu ze svých prvních kapel,” uvedl v tiskové zprávě dramaturg festivalu Ondřej Bezr. Ten Geraciho alba popisuje jako stylově členitá.

K dalším velkým jménům patří Ana Popović. Ta je vítězkou návštěvnícké ankety o nejoblíbenějšího účinkujícího. Pod triem známým jako Hammondovy varhany budou vystupovat Popa Chubby a Delvon Lamarr Organ Trio. „Ten se skvěle doplňuje s kultovním kytaristou Jimmym Jamesem a skvělým bubeníkem Michaelem Duffym. Hudba tria se pohybuje se mezi rhythm'n'blues, jazzem, funky a rockem,” vysvětlil Bezr.

Pavel Šporcl vyráží na turné a troufá si na koncertní double

Po křtu nového alba Pocta Janu Kubelíkovi připravil pro nastávající podzim náš nejznámější houslista Pavel Šporcl turné po dvanácti českých a moravských městech. Ve světové premiéře na něm představí Koncert č. 1 pro orchestr Jana Kubelíka a...

Sobotní odpolední koncert věnují organizátoři osmdesátinám Jana Spáleného. Ten ve velkém sále Domu kultury zahraje se svojí kapelou ASPM. Ještě předtím ale vystoupí další interpreti, kteří si jeho písničky upravili.

Poslední vlna celofestivalových permanentek jsou v prodeji v síti GoOut a na pokladně Domu kultury v Šumperku. Na stejném místě jsou v prodeji i jednodenní vstupenky, kterých je ale omezený počet.

Kompletní program a informace o účinkujících jsou na stránkách festivalu.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Blues Alive

Štítky Blues Alive, festival, kultura, Šumperk, Anthony Geraci, Popa Chubby, Ana Popović, kulturní dům, hudební skupina, Muddy Waters, Jerry Portnoy, Česko, Michael Duffy, Jimmy James

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumperský festival Blues Alive láká na legendární hudebníky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.