Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Olodvorek se rozšíří o zimní galerii. Adventní program zahájí beseda slavného mořeplavce

Olomoucké vánoční trhy doplňuje svým programem už několikátou sezonu také Olodvorek, jedinečný prostor vnitrobloku v centru krajského města. Letos nabídne v adventním období novinku v podobě zimní galerie a mimo několika koncertů či mikulášské besídky mohou lidé navštívit také například besedu mořeplavce Rudolfa Krautschneidera.

„Zimní galerie v interiéru přímo sousedícím s Olodvorkem bude sloužit jako zázemí pro besedy, přednášky, výstavy a využít ji pro zahřátí mohou i návštěvníci Olodvorku,“ vysvětlil v tiskové zprávě provozovatel neotradičních prostor na Dolním náměstí Šimon Pelikán.

V neděli od půl sedmé večer nabídne prostor zimní galerie Olodvorku první besedu se známým dobrodruhem a mořeplavcem Rudolfem Krautschneiderem. Přednáška tak naváže na rozsvícení vánočního stromu na Horním náměstí, které se koná od 18 hodin.

Stovky adventních věnců a ozdob z olomoucké dětské kliniky: výtěžek pomůže malým pacientům

Dvě tradiční dobročinné akce na podporu vážně nemocných dětí a jejich rodin se rozbíhají v těchto dnech v Olomouci. Na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc začal další ročník Věncování a od příštího týdne zamíří do prodeje po celé České...

„Nesmírně mě potěšilo, že Ruda Krautschneider přijal mé pozvání. Je neuvěřitelné, co všechno dokázal, například obeplul Antarktidu, plavil se po všech mořích, je autorem několika dokumentů… Už jako malý kluk jsem o něm slyšel nespočet příběhů, četl skoro všechny jeho knihy a vzhlížel k němu,“ říká iniciátor turistických plaveb v Olomouci Šimon Pelikán.

Olodvorek chystá v listopadu a prosinci pravidelný kulturní program. V plánu jsou podle Pelikána benefice, mikulášská besídka i několik koncertů. „Můžeme těšit na známou saxofonistku KJ SAX, kapelu No Barriers, D.U.B. music, Tarezu Wrau, Sugar And Spice Holding Copmany a další,“ nastínil Šimon Pelikán. Ten s kolegy oživil Olodvorek jako doplnění svých dalších aktivit – Ološlapů a zejména Ololodí. I na přelomu podzimu a zimy se mohou zájemci vydat na turistickou či zážitkovou plavbu. „Obě lodě vyráží v předvánoční době na Moravu a nabízejí plavby s teplým punčem. Stejně tak je možné rezervovat si jízdu na Ološlapech a vyrazit do historických uliček města,“ doplnil k možnostem méně obvyklých adventních kratochvil Pelikán.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plavby Olomouc

Štítky Kultura, akce, Olodvorek, Ololoď, plavby, Vánoce, vánoční trhy, beseda, koncert, Olomouc, galerie, přednáška, Antarktida

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olodvorek se rozšíří o zimní galerii. Adventní program zahájí beseda slavného mořeplavce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.