Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Stovky adventních věnců a ozdob z olomoucké dětské kliniky: výtěžek pomůže malým pacientům

Dvě tradiční dobročinné akce na podporu vážně nemocných dětí a jejich rodin se rozbíhají v těchto dnech v Olomouci. Na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc začal další ročník Věncování a od příštího týdne zamíří do prodeje po celé České republice deseti tisíce vánočních hvězd. Zakoupením více než padesáti tisíc květin lidé v minulém roce přispěli přes tři a půl milionu korun.

Přímo v prostorách Dětské kliniky FN Olomouc jsou od pondělí v prodeji adventní věnce, věnečky a vánoční dekorace vyrobené při tradičním věncování.  K zakoupení budou až do 25. listopadu, v době od 9 do 16 hodin. Výtěžek poslouží i tentokrát nejen k potěše a radosti malých pacientů, ale také k pomoci jejich rodinám v těžké sociální situaci.

Zdravotnický personál, děti z hemato-onkologického oddělení 21 B, jejich rodiče a dobrovolníci se k výrobě adventních věnců a vánočních ozdob scházejí v suterénu Dětské kliniky již počtyřiadvacáté. Po dvou letech se k nim přidají i floristé. „Obrovské poděkování patří dobrým lidem v Ostravě-Petřkovicích, kteří věnovali svůj víkend přípravě zelených korpusů. Díky jejich ochotě a nezištné snaze pomoci jich máme nachystaných více než šest set,“ zmínila dětská sestra a koordinátorka Věncování Pavla Medková a zdůrazňuje, že akce by se nemohla konat bez významné podpory vedení Dětské kliniky a sdružení Šance.

Od 21. listopadu pak obecně prospěšná společnost Šance bude do řady měst celé České republiky distribuovat pryšec nádherný, tedy vánoční hvězdu. Výtěžek z obou dobročinných akcí pomůže nemocným dětem a jejich rodinám.

Dopravní podnik již chystá vánoční tramvaje. Do ulic Olomouce vyjedou příští neděli

Olomoucký dopravní podnik se již pustil do zdobení vánočních tramvají. Cestující se mohou těšit na sváteční vůz T3, na který jsou zvyklí už od roku 2018, do ulic však vyrazí i souprava vozů EVO, ta ve vánoční podobě poprvé vyjela v minulém roce.

 

Charitativní sbírka Vánoční hvězda pomáhá malým pacientům z olomoucké fakultní nemocnice a jejich rodinám již od roku 1998. Letos tedy slaví 25 let existence. „Vánoční hvězda se stala symbolem nejkrásnějších svátků v roce i v naší republice. Pro těžce nemocné malé pacienty se květina stala navíc symbolem mnohem důležitějším, protože jim pomáhá na jejich cestě za zdravím,“ řekla ředitelka pořádající organizace Šance Olomouc Herta Mihálová s tím, že jubileum sbírky připomenou všem kupujícím záložkou s motivem Malého prince a citátem z této slavné knihy Antoine de Saint-Exupéryho.

V loňském roce se podle Herty Mihálové podařilo vybrat 3 571 343 Kč za 56 550 prodaných květin. Vánoční hvězdy se prodávaly ve 185 městech a vesnicích na území celé České republiky a dobrovolníci při jejich distribuci najeli 13 954 kilometrů. „Vánoční hvězdu si zájemci mohou zakoupit od 21. listopadu do 9. prosince přímo na Dětské klinice nebo na různých místech Olomouckého kraje i jinde v republice. Cena velké květiny činí 120 korun, malé pak 60 korun,“ doplnila v tiskové zprávě Mihálová.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Charita, sbírka, pomoc, prodej, vánoční hvězda, věncování, adventní věnec, Vánoce, Olomouc, Fakultní nemocnice Olomouc, klinika, pacient, Česko, Antoine de Saint-Exupéry, Malý princ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stovky adventních věnců a ozdob z olomoucké dětské kliniky: výtěžek pomůže malým pacientům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.