Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Dvojku fantasy pohádky Princezna zakletá v čase uvede olomoucké kino zdarma

Do pohádkové krajiny zasadili filmaři jednu z nejnavštěvovanějších památek v Olomouckém kraji, ikonický hrad Bouzov. V nové fantasy pohádce Princezna zakletá v čase 2 se filmovou lokací stala také zřícenina hradu Helfštýna či zámek v Sobotíně. Hejtmanství připravilo na příští týden promítání úspěšného snímku v kině Metropol zdarma.

Nejen lidé z Olomouckého kraje poznají ve filmovém hradu Trojříčí významnou památku regionu – hrad Bouzov. Princezna zakletá v čase 2 měla předpremiéru v Olomouci, během prvního víkendu na český film zavítalo 67 tisíc diváků. Více než dvouhodinový snímek se podle tvůrců pyšní také prvenstvím v počtu vizuálních a trikových efektů v historii českého filmu.

Olomoucký kraj připravil pro veřejnost v rámci propagace předsednictví ČR v Radě EU na pondělí 28. listopadu od 17 hodin promítání druhého dílu Princezny zakleté v čase, na který budou mít diváci vstup zdarma. Zájemci si mohou lístky rezervovat na webových stránkách olomouckého kina Metropol.

Druhý díl Princezny zakleté v čase se natáčel na třech místech kraje – na zámku v Sobotíně a na hradech Helfštýn a Bouzov. Snímek navazuje na svůj první díl, který se dokonce po celých pět týdnů držel v top desítce nejsledovanějších filmů v České republice streamovací služby Netflix.

„Náš region je pohádkově krásný, a to doslova. Proto ho mají filmaři a turisté tak v oblibě a já jsem moc rád, že se záběry z našeho kraje znovu dostanou na plátna kin. Přeji divákům, aby se jim nová pohádka líbila a vyrazili poznávat místa, kde se natáčela,“ řekl Josef Suchánek (PirStan), hejtman Olomouckého kraje.

„Hejtmanství podporuje filmaře pravidelně. Například vloni formou individuálních dotací napomohlo vzniku snímku Velká premiéra, který v našem regionu natáčel Miroslav Krobot,“ doplnila Radka Kmochová z tiskového oddělení kraje.

„Podpora filmové produkce má pro náš region mnoho výhod. Jednak zde štáby utratí nemalé peníze a kraj takto získá skvělou reklamu prostřednictvím filmových pláten nebo televize. Velký význam má i filmová turistika, tedy navštěvování míst, kde snímky vznikaly,“ míní Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Ve druhém díle fantasy pohádky se divákům představí například Eliška Křenková, Natalia Germani, Marek Lambora nebo Vojtěch Kotek.

Ohodnoť článek

Foto Bohemia motion pictures

Štítky Kultura, film, Princezna zakletá v čase 2, premiéra, kino, Metropol, Helfštýn, Bouzov, Sobotín, Olomouc, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojku fantasy pohádky Princezna zakletá v čase uvede olomoucké kino zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.