Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Zámek ve Ptení čeká o víkendu první festival. Nádvoří je přichystané, k dispozici bude i stanové městečko

Zámek ve Ptení na Prostějovsku, který od města Prostějova koupil muzikant a milovník středověku David Hudeček alias Horset, čeká o tomto víkendu první hudební festival. Zejména zámecké nádvoří nyní prochází úklidem, k dispozici budou místo pro stany i parkoviště.

"Celé jaro dáváme do kupy nádvoří, náletové dřeviny jsou pryč i s kořeny, máme vyčištěné rýny a nádvoří začíná být funkční. Bude přichystané na koncerty a bude tady podium. Na festival budou připravené parkoviště, stanové městečko, stánky, různá ležení a samozřejmě WC. Z celého zámku také vyvážíme sutiny a troufám si říct, že to jde docela dobře. Možná už jsme v polovině. Pracujeme úplně každý víkend," popisuje David Hudeček

První hudební festival na zámku ve Ptení bude trvat od pátku do neděle, návštěvníci se mohou těšit například na kapely Barbar Punk, Cronica, Lucrezia Borgia, My Project, Lichočrar nebo Folklorit. Nebude chybět program pro děti, který zařídí Valašská Garda nebo vystoupení mistryně ČR v orientálních tancích. "Lidé se také mohou těšit na vystoupení se zvířetem, které jest i na erbu vesnice Ptení. Nebudu vás napínat jedná se o jednorožce, kterého budou doprovázet umělci z Black Unicorn," řekl Hudeček. Na programu je například i fireshow.

"Částečně bude lidem umožněn i přístup do vnitřních prostor, samozřejmě tam, kde by to mohlo být nebezpečné, přístup nebude," popisuje Horset. 

Letos to rozhodně nebude jediná akce na zámku ve Ptení. Již na začátek června se zde chystá pro změnu punkový festival.

(NE)OBYČEJNÍ: Zámek si nekupujete každý den, říká hudebník Horset ze Ptení. Má s ním smělé plány

Muzikant a milovník středověku David Hudeček alias Horset ze Ptení na Prostějovsku měl zdejší zámek rád od dětství. Nedávno si ho koupil od města Prostějova a má s ním smělé plány. Budoucnosti se nebojí.

David Hudeček koupil zámek ve Ptení za 3,3 milionu korun od města Prostějova loni. Radnice neměla pro památkově chráněný objekt využití a kupce hledala dlouhé roky. Na koupi si hudebník vzal hypotéku a zámek chce postupně opravit. Objekt má naštěstí relativně zachovalou střechu, takže až na výjimky do něho zatím nepršelo.

Většinu místností hodlá nový zámecký pán postupně zpřístupnit veřejnosti, počítá s středověkou krčmou, sálem, v jedné části vybuduje ubytovací pokoje pro veřejnost a například pro zahraniční kapely, které přijedou do Ptení hrát. "Mám kontakty po celém světě, v Austrálii znám třeba pirátskou kapelu, znám keltské skupiny, kapely z Francie a mnoho dalších. Pokusím se, aby hodovní síň, hospoda, bar a všechno tady bylo v takovém historizujícím dobovém středověkém stylu. Pokud by tady byly historické festivaly a zařízení v dobovém stylu, to nikde jinde nenajdete," plánuje Horset.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Horset Vládce

Štítky Ptení, festival, hudební skupina, zámek, obnova, Horset, Prostějov, okres Prostějov, nádvoří, hudební festival, středověk, Lucrezia Borgia, Francie, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zámek ve Ptení čeká o víkendu první festival. Nádvoří je přichystané, k dispozici bude i stanové městečko  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.