Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Celoměstská akce Hanácké Benátky v Litovli potěší nejen dospělé skvělými kapelami, ale i děti, pro které je program v parku Míru zdarma

PR článek

Letošní ročník Hanáckých Benátek připadá na sobotu 10. června, program na náměstí Př. Otakara začíná ve 12 hodin a těšit se můžete na koncerty a vystoupení tanečních kroužků. V parku Míru už bude program pro děti od 10 hodin. Připraveny jsou hry, interaktivní klaunský program, minizoo DDM Litovel, loutkové divadelní pohádky, tajuplný svět podivuhodných her Jiřího Šebesty, Lunapark a mnoho dalšího.

Jako první vystoupí na hlavní scéně Pavel Callta český zpěvák, skladatel a textař, který se narodil a vyrůstal v České Lípě. Profesionálně se začal věnovat hudbě v roce 2012 a vydal první singl Ve Hvězdách. V červnu 2015 vydal své debutové album Momenty, v listopadu 2018 autorské album Součást, následně po dvou letech album Jiná a v roce 2022 nejnovější Můžeš se mnou počítat. Do rádiového éteru se Pavel dostal se singlem Terapeut. Získal nominaci na Objev roku – Český Slavík Mattoni 2015 a vyhrál Hudební cenu Evropy 2 jako zpěvák roku 2017. Pavel napsal singly Propojeni, Tak promiň nebo Píšem si svůj sen (ft. Leoš Mareš). V dubnu 2019 napsal duet s názvem Nechat vítr vát, který nazpíval s Martou Jandovou a stal se úvodní písní pro Avon pochod 2019. Tentýž rok vydal singl s názvem Písnička (ft. Pokáč), který se stal jednou z nejstreamovanějších písní roku. V říjnu 2019 vyšla jeho první kniha s názvem Moje momenty. Jejíž křest proběhl společně s albem Součást 7. listopadu 2019 v zaplněném Foru Karlín, čímž se Pavlovi splnil sen.

Následovat bude kapel Crossband, která patří po více než 15 letech své existence ke stálicím české pop-rockové scény. Její písně Samozřejmosti, Rozmarná, Budeš první nebo Jak si kdo ustele můžete zaslechnout na spoustě českých rádiích. Stylově kapela zaujímá místa v hitparádách od Frekvence 1, Signal a RCL, až po Country rádio nebo třeba rádio Samson. Crossband odehrál na 500 koncertů na různých pódiích po celém Česku. Účast si užívá mimo jiné na letních festivalech, městských slavnostech a jiných hudebních akcích. Svou strhující energií dokáže zaujmout široké publikum. Je vidět, že muzika hudebníky baví, a tak jí lidem z podia servírují s veškerou parádou a nasazením. 

Poté zahraje Desmod. Slovenská rocková skupina původem z Nitry, která na hudební scéně působí od roku 1996. Svoje první demo kapela nahrála v roce 1997 a svoje debutové album 001 vydala v roce 2000. Desmod dosáhl 7x prvního místa v anketě "Zlatý slávik" a zpěvák Mário "Kuly" Kollár se stal vícenásobným držitelem ocenění Osobnosť televíznej obrazovky (OTO).

Po rockovém koncertě přejdeme k mírnějšímu žánru. Vystoupí zpěvačka a herečka Monika Absolonová. Ta začala zpívat v roce 1983, kdy jako sedmiletá nastoupila do Kühnova dětského sboru. Na počátku 90. let studovala zpěv u Lídy Nopové a od roku 1996 u profesora Eduarda Klezly. Muzikálovému herectví se věnuje od roku 1995, kdy získala první roli v Draculovi. V prvním desetiletí 21. století její kariéra stále stoupala. Jedna velká role stíhala druhou. Do povědomí muzikálových fanoušků se dostala v roce 2002 titulní rolí v muzikálu Kleopatra, následovala spousta dalších muzikálových rolí. Za roli Fanny ve Funny Girl získala v roce 2012 Cenu Thálie. Její sólovou pěveckou kariéru mapuje sedm alb. V roce 2022 se zúčastnila pěvecké reality show Tvoje tvář má známý hlas. Doprovázet bude Moniku Boom!Band Jiřího Dvořáka koncertní a doprovodná kapela našich, ale i světových pěveckých hvězd. Patří k nim například Helena Vondráčková, Jiří Korn, Eva Urbanová, Drupi a spousta dalších.

Třešničkou na závěr bude potom kapela Monkey Business. Česká hudební skupina hrající pop a funk. Vedle J.A.R. a Sexy Dancers je dalším projektem multiinstrumentalisty a producenta Romana Holého, o němž se hovoří jako o předním šiřiteli funkové hudby v České republice. Skupina byla založena v roce 1999 a je stálicí na hudební scéně. Zpěvák Matěj Ruppert působil v kapele Leguar GR, Oldřich Krejčoves v Pan Pot, Pavel Mrázek a Martin Houdek přišli z Doroty B. B. (kterým Roman Holý produkoval v roce 1994 desku Santa Puelo) a Američanka Tonya Graves se vylíhla v elektronicko–tanečně zaměřených Liquid Harmony. Tonya Graves se ke kapele připojuje po vydání prvního alba. To vychází v roce 2000 s názvem Why Be In When You Could Be Out. V roce 2017 Tonyu vystřídala Tereza Černochová, která s Monkey Business vystupovala jako host od roku 2005.

Tak tedy, Hanácké Benátky 2023 v sobotu 10. června od 10 hodin v parku Míru s programem pro děti a od 12 hodin s hlavním programem na náměstí Př. Otakara. Předprodej v Turistickém informačním centru Litovel a v síti Ticketstream. Těšíme se na vás!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky hudební skupina, Litovel, koncert, Hanácké Benátky, Benátky, singl, Tonya Graves, rozhlas, Roman Holý, Pavel Callta, zábavní park, mír

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celoměstská akce Hanácké Benátky v Litovli potěší nejen dospělé skvělými kapelami, ale i děti, pro které je program v parku Míru zdarma  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.