Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

VIDEO: Dokážou velrybí mláďata zlobit své rodiče? To je poslední letošní AFOKINO v Olomouci

Na poslední snímek v rámci AFOKINA v letošním roce se tuto středu mohou v Olomouci těšit dospělí diváci, ale i děti. Projekce filmu Národ velryb zapadá do prosincového schématu snímků pro celou rodinu, jde o příběh záchrany velryby vyplavené na odlehlé pláži.

Cena za dětský čin roku putuje i do Prostějova. Děti tam tráví čas se seniory

Na Staroměstské radnici v Praze byli vyhlášení vítězové 19. ročníku projektu Dětský čin roku. Ten oceňuje děti, které svými dobrými skutky inspirují ostatní. V kategorii Pomoc starším lidem byla oceněna žačka z Prostějovské základní školy.

Prosincové projekce AFOKINA se tradičně věnují filmům pro celou rodinu. Promítání snímku Národ velryb se uskuteční ve středu 13. prosince v 17:30 v kině Metropol v Olomouci. "Jedná se o jedinečný snímek, který byl inspirován velrybí básní od Heathcote Williamse Whale Nation, která se v roce 1988 stala nejsilnějším argumentem v boji za zákaz celosvětového lovu velryb," láká Martina Vysloužilová z Academia Film Olomouc.

Národ velryb je francouzský snímek z letošního roku, režie se ujal Jean-Albret Lievre. Vypráví příběh malého chlapce, který na odlehlé pláži objeví vyplavenou velrybu. Během boje o její záchranu se diváci vydají na dobrodružnou výpravu za těmito neobyčejnými tvory.

"Tento jedinečný dokument nás vezme na objevitelskou cestu jejich minulostí i současností. Jak se velryby domlouvají a dá se to vůbec zjistit? Jak spolupracují při lovu? Kde tráví zimu a kde léto? A dokážou i velrybí mláďata zlobit své rodiče? Jde o nezapomenutelnou expedici do hlubin oceánu," popsala Vysloužilová. Film má český dabing.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Academia Film Olomouc

Štítky AFO, AFOKINO, Národ velryb, záchrana, dítě, promítání, Olomouc, pláž, Metropol, Academia film Olomouc, film

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dokážou velrybí mláďata zlobit své rodiče? To je poslední letošní AFOKINO v Olomouci  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.