Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řemeslné výrobky, koncerty i bohuslužba. V Olomouci se chystá velikonoční jarmark

Jedenáctidenní velikonoční jarmark oživí v době nejvýznamnějších svátků křesťanského roku i letos centrum Olomouce. Na Horním náměstí budou řemeslné i prodejní stánky, dílničky pro děti, občerstvení i kulturní program s koncerty. O prodlouženém velikonočním víkendu mohou zájemci vyrazit zdarma také na vyhlídku z olomoucké radniční věže.

Olomouc koupí pro magistrát budovu Namiro, v centru města získá i stovky parkovacích míst

Olomouc odkoupí významnou část administrativní budovy v centru města za 398 milionů korun. Záměr schválilo zastupitelstvo, radnice počítá pro nákup také s financováním poloviny ceny formou úvěru. V objektu sídlí již nyní část magistrátu, město...

Stejně jako populární vánoční trhy organizuje velikonoční jarmark společnost Kulturní Olomouc. „Velikonoce jsou díky prodlouženému víkendu turisticky atraktivní období a Velikonoční jarmark jim zpříjemní nejen tento prodloužený víkend, ale potěší i v ten předcházející, jarmark potrvá celkem jedenáct dní,“ říká mluvčí pořadatele Monika Řehulková.

Velikonoční tržiště s více než dvěma desítkami stánků přivítá návštěvníky na prostranství před vchodem do budovy radnice na Horním náměstí v Olomouci od pátku 22. března až do Velikonočního pondělí, tedy do 1. dubna. Součástí jarmarku budou i atrakce pro rodiny s dětmi. Kromě kolotoče bude připravená také dílnička, která bude v dopoledních hodinách otevřená pro skupiny mateřských a základních škol podle předchozí domluvy s pořadatelem a odpoledne pak bude k dispozici ve všední dny všem dětem. „Pod vedením Moniky Tiché si děti budou moct vyrobit kolednické taštičky a krabičky, dekorace na sváteční stůl, malované prostírání, originálně zdobené kraslice, květinové brože, jarní proutěné věnečky či uplést si pomlázku. O víkendech budou dětské dílničky volně přístupné od ranních do večerních hodin,“ podotkla mluvčí Řehulková.

Návštěvníci centra Olomouce se mohou těšit i například na vystoupení kapely Fleret, slovenské skupiny Timothy, či oblíbené olomoucké rockové skupiny Isbina.

Velikonoční jarmark v Olomouci 2024
Prodejní doba stánků:
PO-NE min. 11:00-19:00, max do 22:00
Velikonoční pondělí do 16:00
Dětská dílnička:
PO-PÁ 14:00 – 19:00, mimo provozní dobu na objednávku škol
SO-NE 10:00 – 19:00
Harmonogram kulturního programu:
22.3. - Isbina - koncert
23.3. - Blues power (koncert) a Lukáš Mareček Voice&Hands (koncert)
24.3. - Zpívánky Strýčka Líčka - představení pro děti
26.3. - Timothy - koncert
27.3. - Timothy - koncert
29.3. - Fleret - koncert
30.3. - Teď A nebo někdy - koncert
31.3. - Cimbálová muzika z Valašska a Bohoslužba pod širým nebem
Zdroj: Kulturní Olomouc

„Zaměřili jsme se na bohatý kulturní program, s různorodými hudebními žánry, představením pro děti, ale taktéž i bohoslužbou, která se bude konat na Velikonoční neděli přímo na podiu pod širým nebem,“ doplňuje zástupkyně společnosti Kulturní Olomouc.

Olomouc si budou moct lidé prohlédnout také z výšky, od 29. do 31. března se po předchozí registraci mohou vydat na vyhlídkový ochoz radniční věže, a to navíc zdarma. Konat se budou také speciální komentované prohlídky radnice, které jsou zpoplatněny částkou 125 korun za osobu.

„Velikonoce patří k nejvýznamnějším svátkům, při kterých si připomínáme tradiční zvyky, historii a náleží k nim i setkávání lidí. Věřím, že připravený program na mnoho způsobů dokáže nejen pobavit, ale i poučit a připomenout jejich duchovní význam. Nejen proto jsme i letos jejich pořádání na Horním náměstí rádi podpořili,“ komentoval náměstek primátora pro kulturu a cestovní ruch Viktor Tichák (Piráti a ProOlomouc).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Olomouc

Štítky Velikonoce, velikonoční jarmark, akce, trhy, Olomouc, výlet, koncert, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řemeslné výrobky, koncerty i bohuslužba. V Olomouci se chystá velikonoční jarmark  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.