Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Novocirkusový festival v Olomouci nabídne úchvatná představení v letním kině i akrobacii na bagru

Festival Cirkuzkus, akci pro příznivce takzvaného nového cirkusu, připravuje na přelom května a června olomoucké Divadlo na cucky. Čtyřdenní přehlídka akrobacie, neotřelé kreativity a umění začne na Dolním náměstí v Olomouci, v dalších dnech pak bude pokračovat v areálu olomouckého letního kina.

Akce Cirkuzkus! se letos chystá už na svůj čtvrtý ročník, nová tradice vznikla v prvním covidovém roce, kdy zástupci Divadla na cucky pozvali do Olomouce pražský Cirk La Putyka. „Pro velký zájem se novocirkusový soubor o rok později vrátil, tentokrát už do programu prvního ročníku naší nové přehlídky,“ připomněl vznik oblíbené open-air akce mluvčí Divadla na cucky Zdeněk Vévoda.

Letos proběhne novocirkusová přehlídka od 30. května do 2. června. Hned první bod atraktivního programu nabídne ve čtvrtek na Dolním náměstí značně neobvyklou podívanou. Umělci ze slovenského souboru Kaukliar zapojí do svého vystoupení i bagr. „Myslíme si, že pokud se dřív většina kolemjdoucích alespoň na chvíli zastavila u akrobatických čísel v centru města, tak letos ustrnou zaručeně všichni. Show Robošov bude ukázkou akrobacie stavebních dělníků na bagru,“ naznačil mluvčí Vévoda s tím, že akrobatické kousky budou k vidění 30. května od 18 hodin, a to zdarma.

Koncerty, besedy i netradiční zážitky. Olomouc na začátku května rozproudí majáles Univerzity Palackého

Podtitul Bez hranic ponese letošní ročník studentského majálesu v Olomouci, oblíbená akce Univerzity Palackého potrvá tři dny. Květnový festival, který připomene i 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie, nabídne rozmanitý hudební,...

Od pátku do neděle bude dějištěm festivalu Cirkuzkus! amfiteátr letního kina. Páteční večer bude patřit formaci Losers Cirque Company. „Ti tentokrát spolupracovali s vítězi prvního ročníku televizní soutěže Česko Slovensko má talent – akrobatickým duem DaeMen, a s choreografem Jarkem Cemerkem. Společné dílo s názvem The Losers připomene, že kromě výher přináší život také prohry a člověk se může snadno stát „lůzrem“ také na poli lásky, vždy má ale naději osud zvrátit,“ popsal v tiskové zprávě Vévoda.

V sobotu i v neděli večer předvedou své dovednosti ve stálici svého reportoáru členové souboru Cirk La Putyka. Opráší totiž momentky z (ne)obyčejné české hospody, které májí pod názvem „La Putyka“ v repertoáru už patnáctým rokem. „K vidění bude milostný příběh, rvačka, potácení štamgastů i břinkající kapelu pod dohledem svérázného hostinského. La Putyka bude vhodnou zábavou i pro celé rodiny, které v Letním kině mohou oslavit sobotní Den dětí. Titul je doporučen divákům od 7 let,“ upozornil Vévoda.

Kromě sledování dovedností protagonistů jednotlivých show se mohou zájemci zapojit i aktivně při sérii atraktivních workshopů. Nejen začátečníci se budou moct naučit nové dovednosti spojené například se žonglováním či skoky na trampolíně. „Vždy se snažíme o co nejbližší kontakt profesionálních umělců s diváky, letos tomu nebude jinak,“ podotkl mluvčí Divadla na cucky s tím, že podrobnosti k programu budou postupně k dispozici na webových stránkách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo na cucky

Štítky Kultura, cirkuzkus, festival, nový cirkus, Losers Cirque Company, Cirk La Putyka, Kaukliar, workshop, Olomouc, Divadlo na cucky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novocirkusový festival v Olomouci nabídne úchvatná představení v letním kině i akrobacii na bagru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.