Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

V Přerově se lidé mohou o prázdninách opět těšit na letní kino. Bude se hrát každou středu

V Přerově se lidé mohou o prázdninách opět těšit na letní kino. Bude se hrát každou středu a na programu jsou takové filmy, jako například Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Osvícení nebo Oppenheimer. Mobilní kino město pořídilo díky hlasování obyvatel v participativním rozpočtu.

Přerovské mobilní letní kino letos vstupuje do druhé sezóny. Hrát bude od 3. července každou prázdninovou středu a objeví se na třech místech Přerova. Na programu jsou Big Lebowski, Sex ve městě, Matka v trapu, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Gump – jsme dvojka, Osvícení, Jedeme na teambuilding, Sex ve městě 2 a Oppenheimer. 

"Pět filmů jsme do programu zařadili my a čtyři filmové hity si mohli zvolit sami Přerované v hlasování, které probíhalo na webu města na přelomu dubna a května. Ankety se zúčastnilo 171 hlasujících, a ti svými hlasy vybrali z nabídky deseti filmů čtyři favority,“ uvedla vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková. Lidé si zvolili komedii Matka v trapu, filmy Jedeme na teambuilding a Gump – jsme dvojka a animovaný fantasy muzikál Mrtvá nevěsta Tima Burtona.

Promítat se bude ve třech lokalitách, a to v parku Michalov, na Laguně a v Předmostí na hřišti základní školy J. A. Komenského. Začátky jsou v devět hodin večer, pouze poslední filmový den v srpnu bude drama Oppenheimer začínat o půl deváté. Vstupné je 100 korun a lístky budou k dispozici i online na webových stránkách kina Hvězdy.

"Diváci letního kina budou sedět na trávě, proto doporučujeme lidem, aby si vzali deky a karimatky. Návštěvníci, kteří si donesou vlastní židličky nebo sedátka, budou sedět vzadu, aby nebránili ve výhledu těm na dekách," popsala organizaci Měrková.

FOTOGALERIE: Olomoucká scéna Central se po letech znovu otevírá, bývalý kinosál skýtá rozmanité možnosti

Poslední promítání v kinu Central v Olomouci se uskutečnilo v červnu 2005, od té doby byl prostor pro veřejnost zavřený. Po náročné rekonstrukci se kulturní sál znovu otevře divákům, tentokrát navíc v polyfunkční podobě. Nová scéna bude fungovat...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letní kino Ivančice

Štítky letní kino, promítání, Přerov, film, prázdniny, Mrtvá nevěsta Tima Burtona, kino, Big Lebowski, Sex ve městě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Přerově se lidé mohou o prázdninách opět těšit na letní kino. Bude se hrát každou středu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.