Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Za vínem do hradního komplexu. Helfštýn chystá na sobotu speciální program s hudbou i tancem

Správa hradu Helfštýna připravuje i na druhou červencovou sobotu speciální program, který doplní prohlídky rozlehlého historického komplexu nad údolím Moravské brány. Víkendové odpoledne bude patřit degustacím vína, lidovým tradicím, hudbě či tanci.

Dění v jednom z nejnavštěvovanějších výletních cílů Olomouckého kraje obohatí v sobotu 13. července od 14 hodin originální doprovodný program. Hlavním dějištěm sobotní akce bude pódium na druhém hradním nádvoří. „Zde bude návštěvníky odpoledním programem provázet Roman Prokeš ze Studia Bez kliky. Pro příchozí bude nachystán hradní kvíz, kde si budou moci zasoutěžit o zajímavé ceny. Příchozí se dále budou moci těšit na cimbálovou muziku a folklórní studio Buchlovice. Družina Jana Jindřicha Lucemburského oslaví tradice, píli a pracovitost místního lidu,“ přiblížila mluvčí hradu Pavlína Jindrová.

Výletní Ololodě se zastavily, řeka Morava je kvůli stavebním úpravám na přirozené hladině

Pozvolné vypouštění zásob vody v jezové zdrži na řece Moravě začalo tento týden v Olomouci, vodohospodářská manipulace je potřeba kvůli opravám opěrných zdí na Bystřici, která se vlévá právě do největšího toku krajského města. Z důvodu souběhu dvou...

Návštěvníkům se na pódiu představí také šermířská a divadelní skupina Malberg a taneční uskupení Malartes, jehož členky se specializují na historický tanec. Význačným motivem sobotního dne bude pro zájemce také degustace vína. „Od 18 hodin proběhne veřejná degustace, akci bude výborným slováckým vínem zásobovat pan Petr Gottwald z Boršic, který si připraví degustační balíček šesti vzorků vín,“ uvedla mluvčí.

Otevírací doba hradu bude v sobotu o hodinu delší než obvykle. „Komentované prohlídky hradu budou probíhat ve standardním režimu. Brány hradu se návštěvníkům výjimečně uzavřou v 19 hodin. Na akci rovněž platí lehce zvýšené vstupné, a sice 200 korun plné, 100 korun snížené,“ uzavřela Pavlína Jindrová.

Ohodnoť článek

Foto Hrad Helfštýn

Štítky Akce, výlet, prohlídka, hrad, hrad Helfštýn, Přerov, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za vínem do hradního komplexu. Helfštýn chystá na sobotu speciální program s hudbou i tancem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.