Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Vlakem na Colours: České dráhy vypraví festivalový expres, který přiveze milovníky hudby

Na oblíbený ostravský festival se lidé i letos dostanou vlakem. České dráhy během festivalových dní vypraví speciální přímé vlakové spoje z Prahy do Ostravy a zpět. Colours Expresy do Ostravy vyrazí ve středu dopoledne, z Ostravy pak v noci na neděli a v neděli dopoledne. Cesta vlakem bude mít i další výhody, pasažéry čeká živá muzika a možnost si vyměnit vstupenku za festivalovou pásku na ruku.

Vlakem na Colours

Colours Expres vyrazí v den zahájení festivalu, tedy ve středu 17. července, z pražského hlavního nádraží v 10:19 hod. a zastaví v Praze-Libni, v Kolíně, v Pardubicích hl. n. a České Třebové. Vystoupit bude možné ve stanicích Ostrava-Svinov (příj. 13:40 hod.) a Ostrava hl. n. (příj. 13:48 hod.).

Festivalovou atmosféru během cesty navodí vystoupení buskera Rodana a dárky od partnerů festivalu. V průběhu jízdy bude možné si vyměnit vstupenku za identifikační pásku. 

Vlakem z Colours

Zpáteční speciály pojedou dva. První v noci po skončení festivalu. Ze stanice Ostrava střed, která je vzdálená asi 700 metrů od bran festivalového areálu, odjede tento Colours Expres v neděli 21. července ve 2:10 hod. V Ostravě do něj půjde přistoupit ještě na hlavním nádraží (odj. 2:15 hod.).  

Po zastavení v Suchdole nad Odrou, Hranicích na Moravě, Přerově, Olomouci hl. n., Zábřehu na Moravě, České Třebové, Ústí nad Orlicí, Chocni, Pardubicích hl. n., Přelouči, Kolíně a v Praze-Libni vlak přijede v 6:34 hod. na pražské hlavní nádraží.

Druhý zpáteční Colours Expres odjede v neděli 21. července z ostravského hlavního nádraží v 10:12 hod., zastaví v Ostravě-Svinově (odj. v 10:20 hod.) a přes Hranice na Moravě, Olomouc hl. n., Zábřeh na Moravě, Českou Třebovou, Pardubice hl. n., Kolín a Prahu-Libeň dojede do Prahy hl. n. ve 13:34 hod.

Jízdenky jsou již v prodeji

V Colours expresech platí bežný tarif ČD se všemi slevami v kombinaci s povinnou místenkou za komerční příplatek. Místenky se prodávají pouze v e-shopu ČD a v aplikaci Můj vlak od 20. června 2024 do odjezdu jednotlivých vlaků z dané nástupní stanice nebo do vyčerpání kapacity jednotlivých vlaků. 

Na koho se do Ostravy těšit?

Na festival dorazí kalifornští rockeři Queens of the Stone Age, popová hvězda Sam Smith, legendární muzikant Lenny Kravitz či superproducent James Blake. K hvězdám hudební party bude rovněž patřit uhrančivý písničkář Dennis Lloyd, nejoriginálnější kapela brazilského Sao Paula Bixiga 70, zpěvačka kultovního soundtracku k filmu Pán prstenů Emilíana Torrini nebo legendární Infected Mushroom.

Chybět nebude švédská popová senzace Zara Larsson, dancehallová ikona z Jamajky Sean Paul nebo americké duo SOFI TUKKER. Z českých zástupců dorazí ADONXS, Anetu Langerovou, Lake Malawi, Mig 21 nebo Tata Bojs.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Augustini

Štítky Ostrava, České dráhy, festival, hudba, Colours of Ostrava, vlak, doprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakem na Colours: České dráhy vypraví festivalový expres, který přiveze milovníky hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.