Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Pátek 23. srpna 2024  |  Svátek má Sandra
Bez reklam

TIP NA VÍKEND: Výstava i tvorba naživo. V bývalém kostele v Uničově se chystá speciální den s uměním

Netradiční odpoledne a večer zaměřený na současné výtvarné umění nabídne návštěvníkům bývalý minoritský klášter v Uničově. Prostory, které v současnosti slouží jako koncertní síň, se promění ve výstavní sál. Svět umělců přiblíží i speciální výtvarné performance, při kterých lidé budou moct pozorovat vystavující autory přímo při tvorbě.

Jedinečné prostory bývalého minoritského kláštera a kaple Povýšení sv. Kříže se v sobotu 24. srpna od 15. do 22. hodiny stanou dějištěm akce nazvané Minoritský Church Chill. V uničovské galerii a koncertní síni v Haškově ulici budou vystavovat svá díla umělci Vincent Chignier, Adam Dostál, Rosana de Montfort, Pavel Lacko, Teryll art, Jaromír Tomka a Michaela Špilková. „Prostory svou atmosférou přirozeně podtrhují krásu a hloubku umění. Jedná se o prezentaci současných umělců a současného umění s cílem ukázat veřejnosti, že umění je živé a hlavně dostupné, že umění může bavit. Lidé budou mít možnost si s přítomnými umělci popovídat, dívat se jim "pod ruce", jak tvoří, a prohlédnout si jejich díla v unikátních kulisách koncertní síně,“ říká pořadatel akce Martin Kreuziger, vedoucí uničovských muzeí a galerií.

(NE)OBYČEJNÍ: Francouz Vincent Chignier žije a tvoří ve Šternberku. Jsem tu jako doma, usmívá se umělec

Ve Šternberku už je několik let jako doma a nyní bude jednu z budov nedaleko Hlavního náměstí zdobit jeho dílo. Francouzský výtvarník Vincent Chignier bydlí a tvoří v malém městě na Olomoucku. V mládí mu učarovalo pouliční umění, přes truhlařinu...

Svou kreativitu a um předvede při speciální umělecké performance výtvarník Adam Dostál a také francouzský malíř žijící ve Šternberku Vincent Chignier. „Během konání akce namaluje od prvního tahu štětcem pro něj typickou velkoformátovou malbu. Adam Dostál, malíř a básník pak bude malovat v plenéru tradiční formou,“ přiblížil Martin Kreuziger.

„Pro ty, kteří si chtějí užít odpoledne naplno, bude k dispozici chill out zóna, kde si mohou vychutnat osvěžující drinky a skvělou kávu od Kafe Naproti. Součástí akce je také art shop, kde si návštěvníci mohou zakoupit originální umělecké kousky a odnést si domů kus této jedinečné atmosféry,“ doplnil Kreuziger.

Ohodnoť článek

Foto poskytl Martin Kreuziger

Štítky Kultura, výstava, umění, výtvarné umění, Uničov, tip na víkend, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÍKEND: Výstava i tvorba naživo. V bývalém kostele v Uničově se chystá speciální den s uměním  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.