Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Sobota 20. července 2024  |  Svátek má Ilja
Bez reklam

Milovaný i nenáviděný režisér Malick dorazí do Metropolu

Možná si pamatujete na snímek Strom života, se kterým Terrence Malick dobýval filmová plátna v roce 2011. Možná jste o filmu ani režisérovi nikdy neslyšeli. Můžete to napravit.

Opěvovaný i nenáviděný Malick nově přichází do kin s vizuální odysseou, ve které shrnul své dosavadní pojímání světa a rozhodl se jej prostřednictvím podmanivých obrazů a komentáře Kate Blanchett představit publiku. Jak tvrdí oficiální text distributora: Snímek se nezabývá ničím menším než vznikem, vývojem a zánikem známého vesmíru, životním cyklem sluneční soustavy. V centru Malickovy pozornosti pochopitelně leží evoluce různých živých forem, jejich rozmanité podoby, proměny od jednobuněčných organismů až po formování lidské civilizace.

Aby byly snímky opravdu autentické, přizval si Malick k tvorbě filmu řadu celosvětově uznávaných vědců různých odvětví. V českém prostředí se film dočkal patronace manželů Šponerových z Akademie věd. Vy, jakožto diváci kina Metropol, se tak při unikátní projekci tohoto snímku můžete právě s tímto párem potkat osobně a účastnit se debaty, která bude po projekci následovat.

Cesta času je zahajovacím snímkem nové sezóny Filmového klubu kina Metropol a již teď vám můžeme prozradit, že se spojení s vědou poslední olomoucké klasické kino nezalekne ani do budoucna. V plánu na další světelné roky jsou totiž pravidelné projekce ve spolupráci s festivalem  Academia Film Olomouc, ale o tom zase příště.

Pro tentokrát si stačí zapamatovat krásné datum 10. 10. a čas 20:00. Setkáme se v Metropolu.

Tisková zpráva

Štítky kino, Metropol, film, debata, Terrence Malick, Dům kultury Metropol, režisér, Strom života, Sluneční soustava, Akademie věd České republiky, Academia film Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milovaný i nenáviděný režisér Malick dorazí do Metropolu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.