Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Premiere Cinemas bude hostit Mezinárodní festival outdoorových filmů. Odehraje 128 filmů ze 48 zemí

V Premiere Cinemas se od čtvrtka 12. října do středy 18. října odehraje 15. Mezinárodní filmový festival outdoorových filmů. O prestižní ocenění bude letos bojovat 128 filmů ze 48 zemí čtyř světových kontinentů. Je na co se těšit.

Filmový festival se odehraje v České republice na 54 různých místech. Olomoucký Premiere Cinemas je jediným místem v Olomouci, kde bude možné filmy zhlédnout.

Jednotlivé filmové bloky se od 12. do 18. října budou promítat vždy od 19:00. Na začátku se přitom vždy budou losovat vstupy do olomouckého lanového centra Proud.

„Jako každý rok jsme pro návštěvníky MFOF přichystali několik novinek. K patnáctému jubileu jsme připravili festivalové noviny. Věříme, že půjde o zajímavé a inspirativní čtení. V novinách bude řada rozhovorů s filmaři Petrem Janem Juračkou a Milošem Brunnerem, porotcem Emanuelem Ruggierem nebo úspěšným kajakářem Vavřincem Hradilkem. V novinách najdete i žhavé filmové tipy. Řadu filmů uvidíte pouze na našem festivalu! Dozvíte se také něco málo o několika vybraných festivalových místech," řekl project manager festivalu, Marek Pilný.

Diváci se mohou těšit na sto dvacet osm snímků z dvaceti sedmi zemí světa. Jejich profily už byly zveřejněny na našem webu www.outdoorfilms.cz. Ke každému ze soutěžních filmů najdete krátký popis, několik fotek a u řady z nich i trailer. Mezi nimi jsou i dvě letošní světově premiéry na festivalu, film Petra Jana Juračky – K2. Klára. Krásno. A film Miloše Brunnera Odile: Z Madagaskaru do moravské domácnosti.

Diváci se mohou těšit na další film Pavola Barabáše s názvem Sloboda pod nákladom nebo na film 77 letý kite surfer (The 77 Year Old Kite Surfer).

Za kategorii vodních sportovních filmů zmiňme film Vávra Hradilek – 20 let v kajaku. Vávra Hradilek v roce 2016 oslavil 20 let od chvíle, kdy poprvé sedl do kajaku. Jeho dosavadní kariéra je ověnčená mnoha úspěchy.

Pestrou festivalovou paletu doplňuje krátký snímek Jondachi o stejnojmenné řece, která teče džunglí údolím Napo v Ekvádoru a těm, kteří jsou s řekou spjati, poskytuje více než fyzické spojení.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky film, festival, Premiere Cinemas, filmový festival, Petr Jan Juračka, Miloš Brunner, Česko, Vavřinec Hradilek, Olomouc, Pavol Barabáš, Marek Pilný, Ekvádor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Premiere Cinemas bude hostit Mezinárodní festival outdoorových filmů. Odehraje 128 filmů ze 48 zemí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.