Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

PŘEHLED: Výběr nejlepších plesů v Olomouci a okolí, které by vám neměly uniknout

Letošní plesová sezóna se rozjíždí a my vám proto přinášíme přehled těch nejlepších plesů v kraji, na které rozhodně stojí za to zajít. Nahoďte oblek či elegantní róbu a vzhůru na parket.

Velký krojový bál na Hané

Kulturní dům v Kralicích na Hané, 27. 1., 19:30

Ples příznivců folkloru, tance, lidové hudby a krojů z celé Moravy proběhne v sobotu v Kulturním domě v Kralicích na Hané. Parket se otevře ve 20 hodin společným předtančením krojovaných Hanáků za doprovodu Hanácké dechové hudby Hulíňané. Po celý večer bude k tanci a dobré zábavě hrát špičková Cimbálová muzika DANAJ ze Strážnice. Hanácké folklorní soubory se představí, jak je neznáte, připraveno je pestré občerstvení, ochutnávka vín a losování tomboly.

Ples města Velká Bystřice

Hotel Zámek, Velká Bystřice, 27. 1., 19:00

V sobotu 27. ledna se bude od 19.00 hodin konat ples města Velká Bystřice v Hotelu Zámek. Těšit se můžete na skupinu Syrinx, cimbálovou muziku Záletníci a DJ'e Pata a Mata. Večerem bude porvádět Zuzana Vodičková a v rámci programu se představí sourozenci Daniel a Barbora Borůvkovi s ukázkami společenských tanců. Uvidíte i umělecké seskupení Postrpoi s dechberoucí light show.

FORTEXauto Šumperský ples

Dům kultury Šumperk, 9. 2.,  19:00

Šumperk se baví, tančí a vychutnává – takové je heslo i letošního ročníku FORTEXauto Šumperského plesu pod záštitou města Šumperka, který se letos bude konat ve stylu Velké Británie. O zábavu nebude nouze. Vystoupí Michal Hrůza, Václav Noid Bárta, Family Band s Pavlem Novákem mladším a chybět nebudou ani ukázky Tanečního Studia Tomáše Komendy, afterparty s DJs Radia Haná či zážitkový fotokoutek a k tomu všemu samozřejmě bohaté občerstvení.

The Ples

Výstaviště Flora Olomouc, 9. 2., 18:30

Tento unikátní Ples se bude konat v rámci třídenních oslav Olomouckého masopustu, které lidem ve městě připomenou krásu takřka zapomenutých tradic tohoto svátku. A jelikož symbolem masopustu jsou nejrůznější masky a ples je luxusní společenskou událostí, symbolem tohoto Plesu budou masky v benátském stylu.

Uničovský ples

Restaurace G Club, Uničov, 10. 2., 19:00

V sobotu 10. února se v G Clubu v Uničově koná již čtvrtý ročník společenské události s názvem Uničovský ples pod záštitou města Uničova – tentokrát ve stylu Velké Británie. Kromě bohatého občerstvení a vizuální show vás čekají vystoupení hlavního hosta večera Václava Noida Bárty a kapely Family Band v čele s Pavlem Novákem mladším či ukázky Tanečního Studia Tomáše Komendy. Těšit se můžete i na afterparty s DJs Radia Haná, zážitkový fotokoutek a spoustu dalšího.

47. Ples vousatých

Společenský sál Bouzov, 10. 2., 20:00

V obci Bouzov proběhne další ročník plesu s téměř padesátiletou tradicí, který potěší nejen pány s porostem na bradě. Letošní 47. Ples vousatých se koná ve Společenském sále Bouzov. K tanci i k poslechu zahraje skupina Halogen Olomouc. Těšit se samozřejmě můžete na bohatou tombolu a skvělé občerstvení.

Omega Olomoucký ples

NH Collection Olomouc Congress, 16. 2., 19:00

Black & white – to je téma letošního ročníku Omega Olomouckého plesu. A na co všechno se na největší plesové události roku 2018 můžete těšit? Společně se zážitkovou gastronomií a vizuální show vás čekají ty největší hvězdy. Jako exkluzivní zahraniční host vystoupí anglická hudební skupina EAST 17, z české scény to pak bude několikanásobná slavice Lucie Bílá a také Václav Noid Bárta. Celým večerem vás bude provázet nejoblíbenější televizní moderátorská dvojice Lucie Borhyová a Rey Koranteng. Chybět nebude ani bohatý a s tématem sladěný doprovodný program.

XXXII. Hanácké bál

Velký a Malý sál Záložny v Litovli, 16. 2., 20:00

Ani letos nebude chybět tradiční, v pořadí dvaatřicátý Hanácký bál. Stejně jako v loňském roce bude hrát kapela z Moravského Krumlova Fantastic Band a nebude chybět Hanácká môzêka a folklorní soubor Hanačka. Všichni, kdo si chtějí přijít zatancovat jak v tónu lidovém, tak i moderním, jsou zváni v pátek 16. února ve 20 hod. do Velkého a Malého sálu Záložny v Litovli.

V. Reprezentační ples na cucky

Dům U parku,  17. 2., 19:00

Tradiční reprezentační ples Divadla na cucky tentokrát proběhne v krásně zrekonstruovaných prostorách DOMU U PARKU. Můžete se těšit na New Street Band, DJ Reného, tombolu i zábavné soutěže o ceny. Výtěžek z akce využijeme k hrazení nákladů spojených s rekonstrukcí prostor našeho divadla.

Reprezentační ples Univerzity Palackého

NH Collection Olomouc Congress, 24. 2., 19:00

Celým večerem vás bude provázet Petra Němečková z Divadla Tramtárie, která uvede hned několik poutavých vystoupení. Můžete se těšit nejen na vzdušnou akrobacii v podání šálové tanečnice, ale také na předtančení a výuku tance s lektory z Klubu sportovního tance QUICK Olomouc. O hudební program se letos postará swingový orchestr Zatrestband a zlatým hřebem večera bude vystoupení skupiny Mňága a Žďorp. Těšit se můžete také na bohaté pohoštění, videodiskotéku a tradiční losování tomboly na závěr večera.

Štítky ples, Olomouc, tanec, kulturní dům, divadlo, hudební skupina, styl, Václav Noid Bárta, Haná, Velká Bystřice, Pavel Novák, Kralice na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Výběr nejlepších plesů v Olomouci a okolí, které by vám neměly uniknout  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.