Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jubilejní desátý ročník Colores Flamencos rozžhaví španělskými rytmy olomoucká náměstí i výstaviště

PR článek

Od čtvrtku 26. července do neděle 29. července to bude v Olomouci žít Španělskem. Koná se zde totiž jubilejní 10. ročník unikátního festivalu Colores Flamencos. Program nabídne například koncerty na náměstí či galavečer s hvězdami flamencového baletu Nuevo Ballet Español z Madridu.

V průběhu Colores Flamencos na konci července můžete čekat roztančená olomoucká náměstí, flamencové workshopy, koncerty, gastronomické večery a famózní galavečer, který bude vrcholem celého festivalu, a na kterém vystoupí soubor Nuevo Ballet Español přímo z Madridu. Galavečer se koná 27. července v pavilonu A Výstaviště Flora a návštěvníci se můžou těšit na představení Titanium, v němž se poprvé spojilo flamenco s tanečními styly, které vznikaly na ulicích velkoměst. Hip hop, break dance a flamenco se tak na pódiu v podání šesti brilantních tanečníků promění v úchvatnou podívanou, podpořenou skvělými hudebníky a stylovým nasvícením. Hudební stránku projektu si vzal na starost známý skladatel Hector Gonzáles Sánchez, jenž je také autorem soundtracků k řadě španělských filmů. Tento soubor patří mezi nejuznávanější taneční soubory v Evropě a jejich představení mají neopakovatelnou atmosféru.

Vstupenky je možné zakoupit v síti Ticketportal, popř. osobně v Informačním centru na Horním náměstí v Olomouci.

Celý program letošního festivalu najdete na facebookových stránkách nebo na oficiální facebookové události akce.

Závěr festivalu bude patřit španělskému kytaristovi jménem Rubéna Parejo, který patří k nejvýznamnějším španělským umělcům. Pravidelně vystupuje na mezinárodních festivalech a soutěžích, odkud si přiváží mnohá ocenění. V současné době je profesorem valencijské konzervatoře a ředitelem festivalu Certamen Internacional de Guitarra “Luys Milán”. V rámci dalšího programu můžou hosté festivalu navštívit koncert veselé kapely španělských muzikantů Rumbaglia. Ti se prezentují směsicí několika hudebních stylů a svou živelností rozhodně nenechají nakoho jen tak postávat. Koncert se uskuteční 28. července v Morgan´s restaurantu na Mlýnské ulici.

Doprovodný program dále pokračuje filmovou přehlídkou v kině Metropol, dny španělské kuchyně v hotelu NH Collection Olomouc Congress, workshopy, fiestou na Horním náměstí a dalším programem.

 

Autoři

Štítky Colores Flamencos, Španělsko, festival, kultura, program, koncert, Olomouc, Madrid, kongresové centrum, Ticketportal SK, Dům kultury Metropol, představení, Evropa, styl, Milán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jubilejní desátý ročník Colores Flamencos rozžhaví španělskými rytmy olomoucká náměstí i výstaviště  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.