Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Zaparkuj zakončí ve čtvrtek parkovou sezónu neformálním plesem ve Smetanových sadech

Letní sezónu plnou filmových projekcí, tančíren, kvízů či sportovních aktivit v olomouckých parcích zakončí univerzitní iniciativa Zaparkuj neformálním plesem ve Smetanových sadech. Ten nabídne ve čtvrtek 30. srpna nejen taneční lekce pod dohledem profesionálů, ale také módní přehlídky, workshopy pro malé i velké či dvě kapely na dvou pódiích. Swingové rytmy bude reprezentovat Petra Borovičková TRIO z Brna, latinskoamerické tance pak češko-kubánské seskupení Dos Cubanas.

V parcích se s našimi aktivitami pohybujeme už pátým rokem, a tak jsme se rozhodli toto výročí i závěr prázdnin oslavit nějak netradičně právě v prostředí parku. Tak vznikl nápad na neformální ples s názvem Smetanový sad,“ dodává Ondřej Martínek, koordinátor projektu Zaparkuj. Celému plesu bude dominovat divadelní stan postavený nadohled od altánu ve Smetanových sadech. V něm se uskuteční lekce swingu, vystoupení swingového tria Petry Borovičkové, losování tomboly i afterparty. Druhá část programu zaměřená na latinskoamerické rytmy se uskuteční v altánu a v sále Restaurace Fontána. „Olomoucké lektorky provedou návštěvníky energickou kubánskou salsou, smyslným brazilským zoukem i romantickou bachatou z Dominikánské republiky. Vše naučené si pak budou moci tanečníci vyzkoušet při vystoupení česko-kubánské kapely Dos Cubanas,“ vypočítává z programu Martínek.

V průběhu odpoledne a večera dojde také na módní přehlídky, workshop moderního výrazového tance nebo hezky nasvícený park. Hladové krky nasytí lokální gastronomie a připravena bude i odpočinková zóna Zaparkuj s půjčovnou dek, deskových her a sportovního vybavení. Celá akce je veřejnosti volně přístupná.

PROGRAM

17.00 Open

Altán u Fontány

18.00-20.00        Worskhop & tančírna - Salsa, zouk a bachata

V altánku vás naučíme základní kroky a figury tří latinskoamerických tanců: veselou a energickou kubánskou Salsu, smyslný brazilský Zouk a romantickou Bachatu z Dominikánské republiky. Na workshopech jsou vítáni i úplní začátečníci – začneme opravdu od základů, ale naučíme se i jednoduché figury, se kterými pak budete zářit na latino tancovačce. Není nutné přijít v páru. Doporučujeme pohodlnou obuv bez podpatků.

Lávka Smetanovy sady

18.00-18.40        Exhibice šátkové akrobacie

Restaurace Fontána

18.30-20.00        Jitka Holíková - Workshop moderního výrazového tance

Návštěvníci taneční dílny si vyzkouší techniky, které se zaměřují na poznávání vlastního těla a celkové uvolnění. K účasti nejsou nutné žádné taneční zkušenosti, důležitý je pouze zájem o pohyb a chuť pracovat s vlastní kreativitou. Kromě individuálních technik, které dávají prostor pro rozvíjení vlastního přístupu k pohybu, si společně zatančíme i krátkou variaci.

20.00-20.20        Módní přehlídka KlérFeld
V módní přehlídce Vám představíme novou kolekci svatebních šatů z ateliéru KlérFeld inspirovanou přírodou, lehkostí materiálů a luxusními krajkami. Kolekce má výstižný název Sen noci svatojánské. Kolekce KlérFeld je ručně šitá, přímo na tělo. Nevěsta má možnost vybrat si šaty z naší kolekce jak na půjčení, tak na prodej nebo šití šatů na zakázku.

20.30-23.00        Dos Cubanas (CZ/Kuba)
Dos Cubanas hrají kubánskou a latinsko americkou hudbu stejně jako světové hity 80. a 90 let. Kubánskou zpěvačku Tandu můžete znát například z Mamba Show Haliny Pavlowské, zatímco pianistu Milana jste jistě slyšeli ve světově proslulé skupině Kale. Flétnistka Vicky, rovněž původem z Kuby, je zase známá ze spousty kubánských hudebních uskupení a Mario působil v různých kapelách, z nichž nejznámější byla jazz funková skupina Khetane.

21.30-21.50        Módní přehlídka KlérFeld
V módní přehlídce Vám představíme novou kolekci svatebních šatů z ateliéru KlérFeld inspirovanou přírodou, lehkostí materiálů a luxusními krajkami. Kolekce má výstižný název Sen noci svatojánské. Kolekce KlérFeld je ručně šitá, přímo na tělo. Nevěsta má možnost vybrat si šaty z naší kolekce jak na půjčení, tak na prodej nebo šití šatů na zakázku.

Taneční stan

18.00-20.00        Swingstones: Swingová tančírna

Zveme všechny swingem políbené i nepolíbené na swingovou tančírnu kombinovanou s tanečními lekcemi pro všechny swingem nepolíbené i starší a pokročilé. A pokud nemáte někoho do páru, nevadí, určitě si u nás někoho na tanec najdete. Swing je tanec přátelský, proto se nebojte družit s ostatními tanečníky.

20.00-22.00        Petra Borovičková TRIO
Brněnská kapela hrající především swing, jazz-latin, gypsy music, pop a další populární žánry vystoupí v rámci akce se swingovým repertoárem. Většinou můžete TRIO slyšet ve složení zpěv Petra Borovičková, klavír Roman Horváth a kontrabas Hana Paculová. V Olomouci pak jejich trio doplní gypsyjazzový kytarista Jan Zábojník, který svou hrou podpoří swingující rytmus k tanci!

22.00       Losování tomboly

22.10-00.00        Swingová tančírna – djs

 

 

 

Tisková zpráva

Štítky Zaparkuj, ples, Smetanovy sady, parkování, módní přehlídka, sad, tanec, hudební skupina, swing, Brno, oblečení, Sen noci svatojánské, Dominikánská republika, Kuba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaparkuj zakončí ve čtvrtek parkovou sezónu neformálním plesem ve Smetanových sadech  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.