Počasí dnes30 °C, zítra31 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Kvůli horkovodu se bude chodcům hůř chodit a řidičům hůř parkovat

Dopravu v centru Olomouce letos zkomplikuje stavba horkovodu. Stavba horkovodu letos zkomplikuje dopravu na několika místech v centru Olomouce. V úterý začnou dělníci měnit parní rozvody dálkového vytápění za horkovodní například v ulicíVídeňská a v části třídy Svobody, kde bude kvůli tomu platit částečnádopravní uzavírka. Novinářům to sdělila mluvčí radnice Radka Štědrá.

Stavební práce budou v následujících týdnech postupně zahájeny v ulicíchHavlíčkova, Vídeňská a v části ulice Spojenců až ke Švédské ulici. Další část horkovodu povede od ulice Havlíčkovy a Vídeňské směrem k teplárně. Nový horkovod bude pokračovat ulicemi Aksamitova a také částí Kateřinské ulice. Následovat bude přechod nové trasy lávkou přes Mlýnský potok až na třídu 17. listopadu. 

"Realizace takto rozsáhlé stavby technické infrastruktury s sebou přinesečástečné omezení dopravy, rozkopání travnatých ploch, chodníků i komunikací. Od investora jsme proto požadovali jasný harmonogram prací a kladli důraz na komunikaci s veřejností," uvedl primátor Martin Major (ODS). Stavba horkovodu bude totiž podle primátora lidem komplikovat život před jejich domy, řidiči nebudou mít na určitou dobu kde zaparkovat a omezeni budou také majitelé nejrůznějších provozoven v okolí. "Přínosem výstavbybude zvýšení životnosti technického zařízení sítě dálkového vytápění vOlomouci a snížení tepelných ztrát a emisí skleníkových plynů ve městě," uvedl Jan Myšík ze společnosti Dalkia ČR. 

První etapa stavby horkovodu byla v Olomouci zahájena loni v létě, kdy se kopalo například ve Wolkerově a Havlíčkově ulici. Celá stavba má být dokončena letos v listopadu. Společnost Dalkia se zavázala,že trasu horkovodu po uložení rozvodů do země uvede do původního stavu. (ČTK)

Štítky Olomouc, Dalkia, Martin Major, ODS, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli horkovodu se bude chodcům hůř chodit a řidičům hůř parkovat  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.