Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Ve vedení Přerova zůstal po rezignaci Michala Záchy dva náměstci

Ve vedení statutárního města Přerova zůstali po rezignaci Michala Záchy z ODS pouze dva náměstci. Na jeho místě jej totiž nikdo nenahradil, Zácha, který je od konce října loňského roku zároveň náměstkem hejtmana, si ponechal savou agendu majetku v gesci jako neuvolněný radní. Počet dvou náměstků v porovnání s ostatními statutárními městy s podobným počtem obyvatel je ojedinělý. Například v Prostějově je pět náměstků, agendu správy a údržby majetku řídí první náměstek. Vedení Přerova v počtu náměstků problém nevidí.

Zácha rezignaci na post prvního náměstka primátora oznámil na pondělním zastupitelstvu. Funkci náměstka primátora i náměstka hejtmana vykonával souběžně od konce října. "Slíbil jsem, že to rozhodnutí udělám do konce roku. V ODS jsme diskutovali i o potencionálních náhradnících, nakonec ta podpora vůči mé osobě byla stoprocentní," řekl dnes novinářům Zácha.

Agendu majetku bude již bývalý první náměstek spravovat z funkce neuvolněného radního, což se však stalo na zastupitelstvu terčem kritiky některých zastupitelů. "Není to žádná má volnočasová aktivita, ale práce, kterou pro město dělám několik let a dělám ji s plným nasazením," uvedl Zácha. "Jsem radní, žádný problém pro scházení města a porady města nevidím, náplň práce se nezmění," doplnil na dotaz. Dodal, že k tomuto rozhodnutí ho vedl i souběh platů za funkce náměstků. "Jeden plat pro mě a mou rodinu bohatě stačí," dodal.

Vedení města ve snížení počtu náměstků nevidí problém. "Věříme, že se podaří skloubit jeho práci na kraji. I na pondělním zasedání města šlo vidět, že materiály z majetku města jsou předkládány. Odbor majetku nebude nijak ovlivněn tím, že se stane neuvolněným radním," uvedl primátor Petr Měřínský (ANO).

V porovnání s Přerovem s jedenáctičlennou radou, kde je ve vedení města primátor, dva náměstci a jeden uvolněný radní, ve stejně velkém Prostějově, který je rovněž statutárním městem, je ve vedení města primátor a pět náměstků. Tři náměstky má ve funkcích i zhruba stejně velké statutární město Jablonec nad Nisou či o něco větší Opava.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto michalzacha.cz

Štítky ČR, správa, personální, Přerov, statutární město, ODS, Prostějov, radnice, primátor, Petr Měřínský, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vedení Přerova zůstal po rezignaci Michala Záchy dva náměstci  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.