Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Olomoucký kraj od června zpřístupní na internetu proplácené faktury

Olomoucký kraj bude ve svém on-line rozklikávacím rozpočtu zveřejňovat od června i jednotlivé faktury, které proplácí za různé služby či dodávky zboží. Zpřístupnění faktur v rozklikávacím rozpočtu na webu schválili krajští radní na svém posledním zasedání.

"Jedná se o další krok k větší transparentnosti veřejné správy. Lidé si budou moci od 1. června více do detailu kontrolovat, jak kraj s veřejnými prostředky hospodaří. Hejtmanství tak zároveň vysílá signál, že nemá co skrývat," uvedla radní Zdeňka Dvořáková Kocourková (Piráti a STAN).

Zveřejněné faktury budou členěny podle oblastí jako školství, doprava nebo zdravotnictví. Zároveň s fakturami nabídne aplikace detailní přehled všech dalších výdajů a příjmů Olomouckého kraje. Do detailního rozklikávacího rozpočtu hejtmanství, který bude faktury od června obsahovat, se zájemci dostanou prostřednictvím krajských webových stránek.

Rozklikávací rozpočet jako jedna z prvních v Olomouckém kraji zprovoznila v únoru 2014 radnice v Prostějově. Lidé pomocí přehledných grafů a tabulek rychle získají i detailní informace o hospodaření města, a mohou ho tak lépe kontrolovat.

Rozklikávací rozpočet má od roku 2014 také olomoucká radnice. Města už několik let na internetu zveřejňují i uzavřené smlouvy například s dodavateli zboží a služeb či s příjemci různých dotací.

Olomoucký kraj podpoří venkovské prodejny téměř třemi miliony korun

Bezmála třemi miliony korun podpoří letos olomoucké hejtmanství provoz malých obchodů na venkově, které se dlouhodobě potýkají s konkurencí velkoplošných prodejen ve městech a úbytkem zákazníků. Finanční příspěvek na venkovské prodejny dostane od...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky faktura, internet, rozpočet, Olomoucký kraj, Zdeňka Dvořáková Kocourková, Česká pirátská strana, Starostové a nezávislí, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucký kraj od června zpřístupní na internetu proplácené faktury  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.