Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

V hnutí ANO se mluví o kandidatuře Jaroslava Faltýnka v Olomouckém kraji

, aktualizováno 16. června 2021, 10:21

Hnutí ANO v Olomouckém kraji uvažuje o tom, že by na kandidátku do podzimních parlamentních voleb zařadilo poslance a pravou ruku Andreje Babiše Jaroslava Faltýnka. V posledních volbách Faltýnek kandidoval na Vysočině, kde ho však tentokrát ANO na kandidátku nezařadilo.

"Vím, že existují signály od lidí z našeho hnutí v Olomouckém kraji, že chtějí, aby pan Faltýnek kandidoval na kandidátce v našem kraji. Já bych takovou kandidaturu podpořil. Tato záležitost ale zatím nebyla v orgánech Hnutí ANO v Olomouckém kraji projednávána," potvrdil dosavadní lídr kandidátky ANO v Olomouckém kraji a bývalý hejtman Ladislav Okleštěk.

Jaroslav Faltýnek zatím na dotaz Olomoucké Drbny, zda by kandidaturu v Olomouckém kraji přijal, nereagoval.  

Server Seznam Zprávy, který na celou věc upozornil včera, uvedl, že Faltýnkovu kandidaturu podporuje například také exposlanec Petr Vrána, který je momentálně na kandidátce na třetím místě. Samotný Faltýnek svou kandidaturu v Olomouckém kraji pro server nevyloučil.

Olomoucký kraj zadá kvůli informacím z diáře šéfa poslanců vládního hnutí ANO Jaroslava Faltýnka, které se týkají i zadávání veřejných zakázek v dopravě v tomto regionu, externí forenzní audit u krajské správy silnic. Novinářům to dnes řekl...

Faltýnek patří k nejbližším spolupracovníkům Andereje Babiše a v Olomouckém kraji má silné zázemí a podporu. Pochází z Prostějova, kde v politice začínal na komunální úrovni. K jeho nejbližším spojencům patří krajský šéf hnutí a exhejtman Okleštěk, před lety starosta Výšovic na Prostějovsku, a současná dvojka na kandidátce ANO v Olomouckém kraji a poslanec Milan Feranec.

Feranec se o kandidatuře Faltýnka nechtěl bavit. "Pokud nejste člen hnutí, nevidím důvod, proč bych se s vámi měl o interních záležitostech hnutí bavit," řekl.

Kandidátku pro Olomoucký kraj už hnutí ANO schválilo, ale může ji změnit. Zasáhnout může také výbor hnutí, který bude listiny schvalovat na začátku léta. Pravomoc hýbat se jmény má i sám šéf hnutí ANO Babiš.

Babiš navrhl Zemanovi odvolání Prymuly i jméno jeho nástupce. Faltýnek rezignoval

Premiér Andrej Babiš (ANO) předložil dnes v Lánech prezidentovi Miloši Zemanovi návrh na odvolání ministra zdravotnictví Romana Prymuly (ANO). Prymula předtím odmítl vyhovět jeho žádosti, aby sám rezignoval kvůli fotografiím při odchodu z...

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ANO

Štítky Faltýnek, kandidát, volby, ANO, Olomouc, Prostějov, Jaroslav Faltýnek, ANO 2011, Olomoucký kraj, Andrej Babiš, Kraj Vysočina, Ladislav Okleštěk, Milan Feranec, Petr Vrána, Drbna.cz, Seznam Zprávy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hnutí ANO se mluví o kandidatuře Jaroslava Faltýnka v Olomouckém kraji  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.