Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Lídr ČSSD Hynek: chci řešit zaostávání některých odlehlých částí regionu

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky.

Na prvním místě kandidátky ČSSD v Olomouckém kraji je místostarosta Kostelce na Hané na Prostějovsku a bývalý náměstek hejtmana Ladislav Hynek.

Sněmovní volby se konají v pátek a v sobotu 8. a 9. října. Odpovědi lídrů zveřejňujeme v obráceném pořadí podle toho, jak přišly.

Jste pro zavedení povinného očkování proti koronaviru a proč?
Osobně jsem se očkovat nechal a můj osobní názor je, že toto očkování by mělo zůstat na bázi dobrovolnosti.

Co je největším problémem Olomouckého kraje a jak ho chcete řešit?
Myslím, že žádný kraj nemá jen jediný problém a ani Olomoucký kraj není výjimkou. Pokud mohu vypíchnout alespoň tři velké problémy, chtěl bych zmínit nedobudovanou strategickou infrastrukturu, a to především dopravní, včetně dálniční a železniční sítě. Zaostávání některých odlehlých částí regionu a s tím související stárnutí a vylidňování zejména menších obcí. A v neposlední řadě je to nevyladěné rozpočtové určení daní preferující bohatá centra před chudšími periferiemi, které na peníze nedosáhnou jinak než solidárním rozdělením.

Jaká vláda by byla nejlepší, s kým naopak do koalice nepůjdete a proč?
Nejlepší vláda by byla ta, která by byla schopna maximálně prosazovat náš volební program a priority. Dle mého názoru by měly dostat přednost při vyjednávání konkrétní strany s jasným programem před účelovými koalicemi a hnutími s populistickými prioritami.

Kdo je Ladislav Hynek
Je mi 53 let, jsem ženatý, mám 2 dcery a 2 vnoučata. Mám středoškolské vzdělání zakončené maturitou na Gymnáziu Jiřího Wolkra v Prostějově. Po ukončení základní vojenské služby jsem nastoupil do SD Jednota Prostějov, kde jsem pracoval jako technický pracovník, a po revoluci v soukromém sektoru v oblasti gastronomie a služeb. Do komunální politiky jsem vstoupil v roce 2006 jako zastupitel a radní, od roku 2010 jako starosta města Kostelec na Hané. V období 2016 až 2020 jsem působil jako náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast školství a současně jako místostarosta města, tuto funkci zastávám do současnosti.

Lídr KDU-ČSL (SPOLU) Jurečka: V kraji je nutné dobudovat infrastrukturu. Silnice, železnice a datové sítě

Před říjnovými sněmovními volbami Olomoucká Drbna oslovila lídry relevantních politických stran, které kandidují v Olomouckém kraji. Všichni dostali stejné otázky. Neodpověděl lídr SPD Radim Fiala.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Ladislava Hynka

Štítky volby, lídr, Sněmovna, Hynek, ČSSD, Olomoucký kraj, Ladislav Hynek, Drbna.cz, Kostelec na Hané, okres Prostějov, Jiří Wolker, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lídr ČSSD Hynek: chci řešit zaostávání některých odlehlých částí regionu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.