Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

V Olomouckém kraji budou moci lidé v karanténě volit na pěti stanovištích

Před letištěm, na parkovišti u koupaliště či v areálech správy silnic budou moci ve středu 6. října volit lidé v Olomouckém kraji, kteří jsou v souvislosti s onemocněním covid-19 v karanténě. Seznam míst je stejný jako před rokem při krajských a senátních volbách.

Na stanovištích zveřejněných na stránkách kraje tak budou moci lidé odvolit o dva dny dříve, sněmovní volby se konají 8. a 9. října. V kraji je pro každý okres určeno jedno volební stanoviště.

"Na volebním stanovišti ve středu 6. října v době od 8:00 do 17:00 mohou hlasovat voliči s trvalým pobytem na území okresu, pro který je stanoviště zřízeno, nebo voliči hlasující na voličský průkaz. V Olomouckém kraji bude zřízeno pět volebních stanovišť pro hlasování ze silničního motorového vozidla," uvedl vedoucí oddělení správních činností krajského úřadu Peter Garláthy.

Na Olomoucku budou moci lidé v karanténě odvolit v areálu Správy silnic Olomouckého kraje v Lipenské ulici, pro okres Jesenicko bude toto místo v Jeseníku na parkovišti za Podjezdem. Na Prostějovsku bude umístěno v místní části Vrahovice na parkovišti u koupaliště v ulici Mikoláše Alše. Voliči z Přerovska, kteří jsou v karanténě, budou moci přijet volit na parkoviště před letištěm Bochoř. Na Šumpersku bude pro tyto účely zřízeno stanoviště ve Vikýřovicích, v areálu správy silnic ve Ztracené ulici.

Loni byl zájem o volby v karanténě malý

Hlasování z auta kvůli karanténě mohli využít lidé poprvé loni. Zájem byl však poměrně malý. Podle informací olomouckého krajského úřadu využilo loni 30. září možnost voleb na speciálních stanovištích v pěti okresech celkem 232 lidí. Podle odhadů bylo tehdy v kraji v izolaci či karanténě až 3000 voličů.

Největší zájem měli lidé v Olomouci, naopak pouze šest lidí odvolilo na Jesenicku. Zhruba stovka lidí zájem o volby kvůli karanténě či izolaci projevila ještě dodatečně, do všech koutů kraje za nimi v den voleb 2. října vyrazilo s volebními urnami sedm komisí. Denní přírůstek nakažených byl loni oproti letošku zhruba desetinásobný.

FOTOGALERIE: Centrum Prostějova obsadili trpaslíci. Zelení zde mají předvolební happening

Netradiční předvolební happening dnes v centru Prostějově zorganizovali zdejší Zelení. Na problémy a témata, které chce strana řešit, upozorňuje kolemjdoucí dvacítka trpaslíků. Pozornost si získali zejména u dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky volby, koronavirus, covid, karanténa, sněmovna, Olomoucký, Olomoucký kraj, silnice, okres Jeseník, Mikoláš Aleš, Vrahovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Olomouckém kraji budou moci lidé v karanténě volit na pěti stanovištích  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.