Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce

Vlivný olomoucký podnikatel Richard Benýšek z ODS, který se nezdráhá veřejně kritizovat i své spolustraníky, se bude ucházet o pozici lídra strany v blížících se komunálních volbách a chce se stát primátorem Olomouce.

"Jako aktivní občan, dobrý hospodář a otec bych chtěl nabídnout své zkušenosti coby budoucí primátor Olomouce. Rád bych se zasadil o to, aby nejen moje děti žily ve společnosti, která má budoucnost, v prostředí, které je zdravé sociálně, ekonomicky, hodnotově i ekologicky," oznámil dnes v tiskové zprávě Richard Benýšek.

Čtyřiapadesátiletý Benýšek je dlouholetým členem ODS. Nyní je místopředsedou olomoucké městské buňky. Podniká v zemědělství a lesnictví, patří mu Krátký film Praha a například Bělecký mlýn na Prostějovsku. V minulosti spolupracoval s tragicky zesnulým Petrem Kellnerem, byl majitelem hokejové Slavie a působil jako krizový a transformační manažer řady firem. 

Benýšek je známý tím, že si moc nebere servítky. Naposledy kritizoval například olomouckou ODS za mimořádnou dotaci 1,3 milionu korun pro hokejový klub HC Olomouc. 

Mimořádná dotace 1,3 milionu pro olomoucký hokejový klub budí diskuse

Mimořádná dotace města Olomouce pro hokejový klub HC Olomouc vzbuzuje stále více diskusí. S dotací nesouhlasila opozice, proti byla část radniční koalice a nyní se objevují nesouhlasné hlasy i v samotné ODS, která peníze pro hokej obhajuje.

"Zastupitelé ODS hlasovali pro z důvodů, které určitě vysvětlí. Každopádně finanční výbor, který je ze zákona zřízen jako poradní orgán městského zastupitelstva, poskytnutí peněz nedoporučil. Já byl jednoznačně proti. Nejsem vůbec přesvědčený, že z veřejných peněz se má financovat zábava milionářům. HC Olomouc totiž skončil za minulé období v zisku 5 milionů korun a za předchozí 12 milionů," prohlásil Benýšek.

Olomouckou radnici, kterou ODS spoluovládá, nepotěšil například ani koncem září, kdy se na sociálních sítích obul do připravovaného koncesního řízení na pronájem olomoucké tržnice. Olomoucký okrašlovací spolek, kde je předsedou, má o pronájem tržnice zájem.

V Olomouci začala bitva o pronájem tržnice. Vítěz může získat strategickou plochu na čtvrt století

V Olomouci začala bitva o pronájem oblíbené a vyhledávané tržnice, na které pravidelně nakupují tisíce lidí. Současný provozovatel skončí ještě letos a radnice hledá strategického investora, který by tržnici provozoval dalších až pětadvacet let....

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Richard Benýšek

Štítky volby, lídr, primátor, ODS, Richard Benýšek, Olomouc, HC Olomouc, HC Slavia Praha, Petr Kellner, okres Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlivný podnikatel Benýšek chce být lídrem ODS a primátorem Olomouce  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.