Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vicepremiér Jurečka rezignoval na post zastupitele Olomouckého kraje, z rady na ministerstvo odchází i Sršeň

Vicepremiér a ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka rezignoval na post zastupitele Olomouckého kraje. Jurečku dnes v zastupitelstvu nahradil náměstek olomouckého primátora Matouš Pelikán. Na funkci v radě kraje a v zastupitelstvu rezignoval také Radim Sršeň, který se stal náměstkem ministra pro místní rozvoj.

"Moje práce není o kumulaci funkcí, tomu jsem nikdy neholdoval, dělám svoji práci na plno. Na ministerstvu práce a sociálních věcí a na vládní úrovni mám teď hodně práce před sebou a tomu se musím věnovat maximálně," komentoval Marian Jurečka (KDU-ČSL) svoji rezignaci na post krajského zastupitele. Nahradil ho rovněž lidovec Matouš Pelikán.

Na funkci neuvolněného krajského radního a zastupitele rezignoval také Radim Sršeň (Piráti a STAN), který se stal náměstkem ministra pro místní rozvoj. V zastupitelstvu ho dnes nahradil starosta Troubek na Přerovsku Radek Brázda (STAN), v krajské radě starosta Konice na Prostějovsku Michal Obrusník (STAN).

"Neuvolněným starostou zůstanu dál, tam podle zákona střet není a od počátku to dělám při zaměstnání," vysvětlil Sršeň, starosta Dolních Studének na Šumpersku. 

V Olomouckém kraji po volbách v roce 2020 vládne koalice Pirátů, STAN, Spojenců-Koalice pro Olomoucký kraj a ODS. V pětapadesátičlenném zastupitelstvu má 32 hlasů.

Radim Sršeň opouští post v krajské radě. Stal se náměstkem ministra

Krajský radní a starosta Dolních Studének na Šumpersku Radim Sršeň odchází do Prahy, kde začal pracovat jako náměstek ministra pro místní rozvoj. Kvůli zákonné úpravě musí opustit své posty na kraji. V zastupitelstvu ho nahradí starosta Troubek...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky vicepremiér, odchod, zastupitelstvo, kraj, rada, Jurečka, Sršeň, Olomoucký kraj, Marian Jurečka, Radim Sršeň, Starostové a nezávislí, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, KDU-ČSL, Piráti a Starostové, Radek Brázda, ODS, Česká pirátská str

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vicepremiér Jurečka rezignoval na post zastupitele Olomouckého kraje, z rady na ministerstvo odchází i Sršeň  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.