Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Do boje o olomouckou radnici jdou už dvě ženy. Náměstkyně Záleská a zastupitelka Hanáčková

Už dvě ženy budou v podzimních komunálních volbách soupeřit o nejvyšší post na olomoucké radnici. Jedničkou koalice Spolu je současná náměstkyně primátora Markéta Záleská. Svou kandidátku na primátorku oznámilo také hnutí STAN. Jde o zastupitelku města a docentku na katedře divadelních a filmových studií Andreu Hanáčkovou.

Hanáčková se v Olomouci věnovala především kauze bytových družstev - oddalovanému slibu o převodu bytů do osobního vlastnictví. "Je neakceptovatelné, že rada nedokázala najít řešení situace čtyř stovek rodin," zlobí se Andrea Hanáčková.

Prosazuje například rozumnou parkovací politiku a lidem chce zajistit pocit bezpečí v městské hromadné dopravě i před nádražím. "V podzimních volbách mi jde o to, aby se Olomouc probrala z ospalosti a potácení se v hluboké dluhové pasti," tvrdí.

Jméno svého kandidáta na primátora zveřejnilo také hnutí ProOlomouc. Bude jím jeho předseda Tomáš Pejpek, který v čele olomoucké kandidátky ProOlomouc stál i před čtyřmi lety. 

"Už před čtyřmi lety si voliči řekli drtivou většinou o hlubokou změnu olomoucké politiky, avšak tehdejší vítěz jejich jasný vzkaz nevyslyšel. Nyní je po více než čtvrt století neuspokojivé správy radnice nejvyšší čas na opravdovou změnu. Olomouc nesmí být nejzadluženějším městem s korodující a opotřebovanou infrastrukturou, ale fungující, příjemná a bezpečná metropole Moravy," uvedl Pejpek.

ODS, KDU-ČSL a TOP 09 podepíšou v Olomouci memorandum o předvolební koalici

Do komunálních voleb v Olomouci půjdou ODS, KDU-ČSL a TOP 09 společně. Memorandum o předvolební koalici Spolu podepíšou lídři stran příští týden v úterý. V Olomouci nyní vládne vítězné hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. Post primátora...

Primátor Žbánek bude svůj post obhajovat

Společně do voleb půjdou v Olomouci ODS, KDU-ČSL a TOP 09, kteří nedávno podepsaly memorandum o předvolební koalici Spolu. Jedničkou na chystané společné kandidátce a kandidátkou na primátorku bude nynější primátorova náměstkyně Markéta Záleská (ODS), druhý je Štěpán Kellner (KDU-ČSL) a třetí Dominika Kovaříková (TOP 09).

V Olomouci vládne od roku 2018 koalice vítězného hnutí ANO s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOLečně. Olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO) už oznámil, že svůj post v čele radnice bude na podzim obhajovat.

Piráti posílají do boje o v primátorské křeslo zastupitele, předsedu finančního výboru na radnici a vysokoškolského pedagoga Viktora Ticháka. Lídrem hnutí spOLečně bude ekonomický náměstek primátora Otakar Bačák.

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat náměstkyně Markéta Záleská

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat současná náměstkyně primátora Markéta Záleská. Jako jedničku kandidátky pro podzimní komunální volby ji zvolil sněm olomoucké ODS, v primárkách porazila podnikatele Richarda Benýška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto STAN

Štítky volby, primátor, lídr, kandidáti, Olomouc, radnice, Andrea Hanáčková, koalice, Markéta Záleská, Starostové a nezávislí, ODS, KDU-ČSL, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do boje o olomouckou radnici jdou už dvě ženy. Náměstkyně Záleská a zastupitelka Hanáčková  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.