Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Přerovské ANO i Piráti oznámili kandidátky pro letošní komunální volby

S blížícími se komunálními volbami oznámili Piráti i ANO své kandidáty v Přerově. Kandidátku ANO povede poslanec a současný člen Rady města Petr Vrána. Za Piráty kandiduje na primátorku Lenka Jüngling.

Petr Vrána v letošních volbách vystřídá na pozici lídra stranického kolegu Petra Měřínského (ANO), který Přerov v uplynulých čtyřech letech vedl v pozici primátora. Kandidátku v komunálních volbách v Přerově přitom vedl Vrána již v roce 2018.

„Pokud v letošních komunálních volbách dostaneme od voličů důvěru, přijmu zodpovědnost a povedu město. I když moc dobře vím, jak náročná práce to je. Doteď jsem ji totiž zakoušel jako radní a jsem si jistý, že se nám povedlo hodně dobrých věcí – a spousta dalších jich je potřeba dokončit nebo rozjet úplně nové,“ uvedl Vrána.

V následujících týdnech chce lídr přerovského ANO zveřejňovat další jména na kandidátce i volební program. Na kandidátce je podle něho 14 žen a řada zajímavých přerovských osobností.

Přerovu chybí zubaři. Město chce nového stomatologa přilákat dotací

Problém s nedostatkem zubařů začínají intenzivněji řešit také v Přerově. Město připravuje dotační program pro nového stomatologa. Podpora se má pohybovat okolo částky 200 tisíc korun. Podle zástupců města situaci zdramatizovalo i oznámení, že zubní...

V roce 2012 vystoupil Vrána z ODS a následně vstoupil do hnutí ANO. Z pozice lídra přivedl v přerovských komunálních volbách v roce 2014 vítězní hnutí do vedoucích funkcí na radnici. Tehdy však post primátora přenechal Společně pro Přerov a pozice náměstků svým kolegům, přičemž se sám stal radním. Funkci obhájil v dalších volbách, už tehdy jako poslanec. Na konci roku 2018 se stal neuvolněným náměstkem olomouckého hejtmana a vystřídal prostějovského primátora Františka Juru (ANO), který rezignoval kvůli komulaci funkcí.

Post poslance opustil Vrána předčasně v červenci 2020 kvůli tehdejším senátním volbám. V přerovském obvodu ho tedy porazila Jitka Seitlová (KDU-ČSL). Před vstupem do vysoké politiky pracoval jako obchodní manažer v chemičce Precheza patřící do holdingu Agrofert.

Hnutí ANO potvrdilo kandidáty pro volby v Olomouci. Lídrem je primátor Žbánek

Hnutí ANO v Olomouci schválilo podobu kandidátní listiny pro letošní komunální volby. Post primátora bude z pozice lídra kandidátky obhajovat Miroslav Žbánek. Na druhém místě je v seznamu personální manažerka a olomoucká zastupitelka Miroslava...

Piráti hodlají řešit Strojaře a posílit městskou policii

Piráty do komunálních voleb povede Lenka Jüngling spolu s učitelem Jaroslavem Krejčím, logistikem Vojtěchem Nezvalem, zastupitelem Olomouckého kraje Davidem Hoškem, právníkem a univerzitním pedagogem Petrem Dostalíkem a s řadou dalších osobností. „Odvaha změnit Přerov,“ tak zní hlavní heslo kampaně.

Hned v úvodu představili Piráti v tiskové zprávě pět hlavních programových priorit: dostupné bydlení pro všechny generace, parkovací dům a navýšení počtu parkovacích míst, bezpečnost, oživení centra města a více zeleně. „Místo stavění vzdušných zámků musíme začít řešit roky ignorované problémy města. Jdeme využít obrovský potenciál, který Přerov má,“ započala kampaň kandidátka na primátorku Jüngling.

„Já osobně slibuji, že dám Přerovu potřebnou péči a budu jej řídit s čistým štítem. Chceme konečně dotáhnout debatu o Strojaři a postavit zde multigenerační bydlení, ať v rámci rekonstrukce nebo v úplně nové budově, která by na tomto místě mohla vzniknout. Zařídíme také, aby lidé nemuseli do 4 let chodit na magistrát a vše si mohli vyřídit z pohodlí domova,“ navázala.

Opilý mladík na kole vjel v Přerovské rokli do skupinky dětí. Jeden hoch skončil v nemocnici

Opilý mladík na kole vjel v Přerovské rokli při sjíždění z mírného kopce do skupinky dětí. Jednoho hocha zasáhl do ramene, druhého se zraněním nohy museli záchranáři převézt do nemocnice, kde zůstal hospitalizován. Mladík je podezřelý z ublížení na...

„Přerov musí být domov, kde se všichni cítí bezpečně. Dnes to tak však není. Nejsme slepí a ani nezavíráme oči před problémy, které tady jsou. Nejúčinnější zbraní je prevence. Městská policie patří do ulic – ne do kanceláří. Chceme proto městskou policii posílit. V Předmostí chceme vyčlenit nevyužitý městský majetek a vypsat výběrové řízení na provozovatele dětského centra s kavárnou,“ dodal učitel a informatik Krejčí, který je na druhém místě kandidátky.

Komunální volby, ve kterých si budou občané měst a obcí vybírat nové zastupitele, se uskuteční 23. a 24. září. Ostatní strany jména kandidátů dosud nezveřejnily.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Město Přerov

Štítky ČR, volby, strany, ANO, obce, Přerov, Piráti, ANO 2011, komunální volby, Česká pirátská strana, Petr Vrána, primátor, Petr Měřínský, Jaroslav Krejčí, obecní policie, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovské ANO i Piráti oznámili kandidátky pro letošní komunální volby  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.