Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Známá advokátka Jana Hamplová z Mohelnice bude na Kroměřížsku kandidovat do Senátu

Známá advokátka Jana Hamplová z Mohelnice na Šumpersku bude letos kandidovat do Senátu. Sedmapadesátiletá právnička v minulosti upozorňovala na protiústavnost některých covidových opatření, v Senátu se chce zaměřit na veřejné právo. Kandiduje s podporou Nezávislých.

"Na Kroměřížsku mám řadu klientů a v poslední době jsme tam pracovně často působila. Dělám veřejné právo, dodala jsme si odvahy a rozhodla se, že to zkusím. Bylo to takové spontánní rozhodnutí. Myslím si, že Senát potřebuje právníky s ohledem na to, co se tady poslední dva roky dělo," vysvětlila Jana Zwyrtek Hamplová.

Ostře například protestovala proti opatření, podle kterého se hosté restaurací a dalších zařízení museli prokazovat dokladem o očkování či prodělání nemoci covid-19. Označila ho za protiústavní a diskriminační. Nejvyšší správní soud v Brně letos v únoru toto opatření zrušil.

V Senátu by mohelnická právnička chtěla především hájit ústavnost, hodlá také podat návrhy na změny zákona o obcích, veřejných zakázkách nebo přístupu k informacím. "To jsou věci, které neustále řeším v praxi," řekla.

Soud zrušil zákaz vstupu neočkovaných do restaurací. Bylo to ostudné, říká právnička Zwyrtek Hamplová

Verdikt Nejvyššího správního soudu v Brně označil jako neplatné opatření, podle kterého se hosté restaurací a dalších zařízení museli prokazovat dokladem o očkování či prodělání nemoci covid-19. Zásah soudu je odložený o sedm dní, kdy stát ještě...

Hamplovou podpořil starosta Kroměříže Jaroslav Němec (Nezávislí). "Nejen Kroměřížsko, ale samospráva jako celek by měla v Janě Zwyrtek Hamplové v Senátu velmi silného a zdatného spojence," uvedl starosta v tiskové zprávě.  

Hamplovou podporuje například také předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová z Olomouce. "Na akci v Prostějově Za naše děti a právní stát jsme loni s Janou Zwyrtek Hamplovou stály poněkolikáté na jednom pódiu a za stejnou věc. Stále spolu s Janou stojíme na stejném pomyslném pódiu, vidíme věci velmi podobně a bojujeme za ně. Mám opravdu obrovskou radost, že se Jana Zwyrtek Hamplová rozhodla do toho jít," uvedla na sociálních sítích Majerová.

V Olomouci se v komunálních volbách Trikolóra spojila s SPD. "Těžko mohu někomu mluvit do toho, když mi vyhlásí podporu, ale kandiduji sama za sebe. Několik stran mi nabízelo, abych kandidovala za ně, ale to jsem odmítla," vysvětlila Hamplová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hamplova.cz

Štítky Hamplová, kandidatura, senát, volby, Mohelnice, Kroměříž, Jana Zwyrtek Hamplová, okres Kroměříž, okres Šumperk, Zuzana Majerová Zahradníková, Nejvyšší správní soud České republiky, Olomouc, Jaroslav Němec, Trikolóra hnutí občanů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Známá advokátka Jana Hamplová z Mohelnice bude na Kroměřížsku kandidovat do Senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.