Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Kandidát na primátora za spOLečně Otakar Štěpán Bačák: „Uděláme Olomouc ještě lepší!“

PR článek

Jedničkou kandidátky za spOLečně je do blížících se komunálních voleb Otakar Štěpán Bačák, který se v současné době stará o městské finance z pozice ekonomického náměstka. Volby do zastupitelstva města jsou skutečně za rohem, a tak právě Otakar Štěpán Bačák z pozice lídra představuje 6 hlavních priorit, se kterými do voleb olomoucké komunální politické hnutí jde.

Na prvním místě opět zeleň

Prioritou číslo jedna pro nás byla, je a bude vždy zeleň, proto náš první bod programu nese název Vysadíme ještě více zeleně. Za poslední 4 roky jsme vysadili přes 260.000 rostlin a do dalších voleb jich zasadíme dalších 400.000. S rozšířením zeleně v Olomouci jsme za poslední čtyři roky odvedli kus práce. Olomoučané své parky milují, proto chceme spOLečně s nimi kvalitní městskou zeleň, trávníky a parky, s adekvátní dlouhodobou odbornou péčí.

Po předchozích volbách jsme zdědili děravou městskou kasu, postupně však dáváme finance do pořádku a za 4 roky chceme město zbavit nesmyslných dluhů úplně, naší druhou spOLečnou prioritou tedy je Vysekat město z dluhů. V prvé řadě si pojďme říct, že dluh není sprosté slovo, jenom musí mít smysl. Recept zní: na začátku volebního období si stanovíme, co se bude budovat následující 4 roky, potom je záruka, že se budou brát úvěry jenom na smysluplné investice. Řada projektů, které město financuje, skončí v šuplíku, protože nebyla dobře promyšlená jejich realizace. Tyto případy jsem se snažil, snažím a budu snažit z hospodaření města vyhnat.

spOLečně chce čistší město

Nikomu není příjemný pohled na špinavé ulice a plné koše. Čistotu ulic, parků a veřejného prostranství vnímám jako jeden z pilířů města, ve kterém žijí spokojení obyvatelé, proto jsme ji zařadili mezi naše hlavní priority. Zintenzivníme tedy úklid ulic i parků, pořídíme funkční koše vídeňského typu a vytvoříme síť kvalitních veřejných toalet. I v budoucnu budeme dělat všechno proto, aby parky byly ještě lepší místo k odpočinku či sportu. Jedním z konkrétních řešení je instalace velkokapacitních košů vídeňského typu, obsahující telefonní číslo na Technické služby, na které mohou kolemjdoucí volat, pokud je na místě nepořádek, čímž k čistějšímu městu přispějí i sami Olomoučané.

Cyklistickou dopravu považujeme za nedílnou součást dopravního systému města, proto stojíme za jejím rozšířením. V rámci programového bodu Propojíme cyklotrasy budeme usilovat o propojení jednotlivých cyklostezek tak, aby se Olomoučané dostali z jednoho konce města na ten druhý, a to velmi pohodlně, bez nutnosti najíždět nebezpečně na chodníky.

Záchytná parkoviště na okrajích města

Spousta jiných politických subjektů jde do voleb s tím, že nechtějí velké změny. My bychom velmi rádi prosadili zásadní záležitost. Z fondu parkování zafinancujeme výstavbu záchytných parkovišť, čímž ulehčíme dopravě v centru i na sídlištích. Chceme parkovací politiku, která přináší benefity obyvatelům s trvalým pobytem a z vybraného parkovného vybudujeme další parkovací místa. Řešením je výstavba záchytných parkovišť zejména pro ty, kteří do Olomouce dojíždějí. Tím se částečně sníží hustota dopravy v centru města a na sídlištích, navíc se zvýší dostupnost parkovacích míst pro obyvatele.

Posledním, ovšem ne méně důležitým bodem je fakt, že Neposloucháme Prahu. Jsme ryze místní politické uskupení bez vazeb na vládu a celostátní politiku, známe Olomouc jako své boty. Způsob, jak zlepšit Olomouc, nevzniká ani v Praze, ani od stolu šikovného marketéra, ale jedině užším zapojením Olomoučanů do správy města, otevřeností, inovativností a kreativitou v zajištění služeb a rozvoje Olomouce. Naší jedinou centrálou je Olomouc. Žijeme zde spOLečně s vámi, proto jsou problémy města a jeho obyvatel také naše problémy. Abyste se ve městě cítili opravdu dobře, změníme Olomouc spOLečně. Jsme srdcaři, kteří šli do politiky jen kvůli našemu milovanému městu, aby se mohlo stát ještě lepším!

Zpracovatel/zadavatel: spOLečně/spOLečně

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky komunální volby, Olomouc, volby, politika, doprava, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kandidát na primátora za spOLečně Otakar Štěpán Bačák: „Uděláme Olomouc ještě lepší!“  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.