Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Čtveřice Olomoučanů tvrdí, že se dostala na kandidátku Přísahy, ačkoliv k tomu nedala souhlas

Na zaregistrovanou kandidátku hnutí Přísaha pro komunální volby v Olomouci byla zanesena i jména čtyř lidí, kteří tvrdí, že se tak stalo bez jejich vědomí a souhlasu. Jména už byla z olomoucké kandidátky Přísahy zveřejněné na volby.cz i na webových stránkách hnutí stažena.

Sabina Masopustová, jejíž jméno na kandidátce Přísahy figurovalo společně se třemi rodinnými příslušníky, sdělila, že podpisy musel někdo zfalšovat, a proto bude podávat trestní oznámení. "Naše podpisy musel někdo zfalšovat, jinak si nedokážu vysvětlit, že by nás úřady zaregistrovaly jako kandidáty. Budeme podávat trestní oznámení," potvrdila Masopustová. 

O tom, že se společně s dalšími třemi členy své rodiny objevila na kandidátce Přísahy, se dozvěděla náhodou. "Pár týdnů zpátky mi psal kamarád a ptal se mě, jestli opravdu kandiduji za Přísahu. Absolutně jsem neměla ponětí, o čem mluví. Nikam jsem se nehlásila, s žádnou kandidaturou nesouhlasila, nic jsem nepodepsala. Já ani nikdo z mé rodiny," uvedla Masopustová.

Když čtyři jména objevila na webu volby.cz, začala věc řešit a z oficiálního seznamu kandidátů už byla stažena. "Až minulý týden jsme se ale dozvěděli, že ještě pořád figurujeme na webu hnutí Přísaha. Znovu jsme to řešili a naštěstí už nejsme ani tam," dodala. Na vytištěných volebních lístcích hnutí Přísaha pro komunální volby v Olomouci jména podle Masopustové zůstala, protože čtveřice se o zařazení na kandidátku dozvěděla až po termínu její registrace.

V anketě by čtenáři do vedení Olomouce poslali ženu. Nejvíc hlasů měla Markéta Záleská z ODS

V anketě Olomoucké Drbny, kdo by se měl stát novým primátorem nebo primátorkou Olomouce, čtenáři vybrali Markétu Záleskou z ODS. Bylo by to poprvé, co by v čele města stála žena.

Podle lídra kandidátky Přísahy Václava Dvořáka čtveřice původně projevila zájem o kandidaturu za hnutí a jména se posléze na kandidátní listinu dostala nedopatřením. Přípravu olomoucké kandidátky Přísahy měli podle Dvořáka na starost dobrovolníci. Podle Dvořáka čtveřice osob při rozhovoru projevila zájem o kandidaturu za Přísahu, posléze si to ale zřejmě rozmyslela. Dvořák prý na změnu jejich názoru přišel poté, co zpětně telefonicky ověřoval ochotu za Přísahu kandidovat. Kandidátní listina Přísahy pro volby v Olomouci nyní čítá 25 jmen.

Ve volebních místnostech bude podle Masopustové zřejmě vyvěšena informace, že se tito čtyři lidé své kandidatury za Přísahu vzdali. "Jsem rozčilená. Takto budeme figurovat jako kandidáti Přísahy, kteří odstoupili z kandidátky. My jsme se tam ale hlavně neměli vůbec objevit, je to podvod," dodala Masopustová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky volby, komunální, kandidáti, souhlas, trestní oznámení, Olomouc, Přísaha, Václav Dvořák, PŘÍSAHA - občanské hnutí Roberta Šlachty, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtveřice Olomoučanů tvrdí, že se dostala na kandidátku Přísahy, ačkoliv k tomu nedala souhlas  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.