Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dárek od spOLečně: Sto fialových lehátek v ulicích nadchla Olomoučany

PR článek

Přesně sto fialových lehátek rozmístilo hnutí spOLečně v noci z prvního na druhého září po Olomouci. Lidé se je mohli odnést domů, nebo na nich trávit společný čas v ulicích města. Noční akce přitom nebyla jen předvolebním překvapením, ale především netradiční výzvou, aby se lidé podívali na svoje město a možnosti jeho prostoru jinýma očima.

„Olomouc je víc než jenom centrum. Veškerá kultura se odehrává převážně tam a na okrajové lokality se dost často zapomíná. Přitom jsou to právě tyto okrajové lokality, kde chceme, aby lidé našli klid a pohodu odreagováním se s přáteli, sousedy, či rodinou,“ uvedlo hnutí spOLečně na svém facebookové stránce.

Stovka fialových lehátek, nečekaně rozmístěná během noci v olomouckých ulicích a parcích, tak měla především za cíl milou formou povzbudit lidi ke vzájemné komunikaci a sdílení veřejného prostoru. Podle reakcí obyvatel Olomouce, které se ráno podařilo zaznamenat, splnila svůj účel dokonale – potěšila lidi, kteří si lehátka mohou odnášet domů.

Veřejný prostor v Olomouci? Chceme mu pomoci!

Hnutí spOLečně se zabývá veřejným prostorem Olomouce od svého vzniku. „Vidíme, jak žijí jiná města, nejen v zahraničí. Chceme do Olomouce přinést prvky, které dokážou život v ulicích posunout na jinou úroveň, povýšit jej na zážitek. Nejsou to jen úklidy, které již čtvrtým rokem děláme. Je to vnímání života kolem nás,“ říká lídr hnutí spOLečně Otakar Štěpán Bačák„Celkem sto lehátek v ulicích a parcích je tak především pobídkou, aby se lidé o veřejný prosotr zajímali, a aby společně trávili svůj čas,“ dodává Robert Runták, zakladatel spOLečně. Organizátory celé akce potěšily bezprostřední reakce Olomoučanů, kteří smysl lehátek během následujícího rána a dopoledne velmi dobře pochopili a začali je využívat přesně tak, jak bylo zamýšleno. Lehátka si lidé mohli odnést a někteří tak učinili velmi brzy. „Doufáme, že lehátka Olomoučanům poslouží dlouho a dobře,“ uvedl Robert Runták.

Zadavatel/zhotovitel: spOlečně/spOlečně

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky volby, komunální, spOLečně, Olomouc, veřejné prostranství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dárek od spOLečně: Sto fialových lehátek v ulicích nadchla Olomoučany  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.