Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalý primátor Přerova a jeho náměstek dostali místa v městských firmách. Trafiky, kritizuje to opozice

Bývalý primátor Přerova Petr Měřínský z ANO a jeho náměstek Petr Kouba z ODS neobhájili své posty na radnici, obratem ovšem získali místa ve vedení dvou městských firem. Opozice to označuje za trafiky, nové vedení města svůj postup obhajuje.

Bývalý primátor Přerova Petr Měřínský (ANO) na sklonku loňského roku zamířil do Technických služeb města Přerova.  

"Dostal ukázkovou trafiku. V technických službách byla totiž zřízená nová pozice ředitele, kterou obsadí dosavadní jednatel Bohumír Střelec a pozici jednatele dostane právě Petr Měřínský. K tomu pozice radního a pan Měřínský může s klidem přežívat i v této těžké době," kritizovala to opoziční přerovská zastupitelka Lenka Jüngling (Piráti).

Petr Kouba (ODS) byl v minulém volebním období náměstkem primátora Přerova pro školství. "Byť byl jako náměstek úspěšný, zažil zradu z vlastních řad. Vystřídal ho stávající náměstek hejtmana Michal Zácha. Kouba však vzápětí ve společnosti Sportoviště Přerov vystřídal svého bývalého kolegu Jaroslava Hýzla, který ovšem není členem ODS," popsala přesuny přerovská pirátka.

Vedení Přerova kumuluje funkce. Svou práci nemůžete dělat naplno, kritizuje to opozice

Část nově zvoleného vedení Přerova sedí na dvou židlích. Primátor Petr Vrána z ANO je zároveň poslancem, uvolněný radní Michal Zácha z ODS je náměstkem na kraji. Podle opozice oba dva nemohou své funkce vykonávat naplno. Funkce kumulují i další...

Na radnici v Přerově vládne po loňských komunálních volbách koalice ANO, ODS, lidovců a TOP 09. Primátor Petr Vrána (ANO) postup vedení města obhajuje. 

"Pokud někdo mluví o takzvaných trafikách, my máme čtyři městské společnosti a dvě společnosti, ve kterých máme majetkový podíl. V nich téměř vůbec nedošlo ke změnám, pokud jde o počet členů představenstev nebo dozorčích rad s jedinou výjimkou, a to byly technické služby," namítl primátor.

U sportovišť se akorát změnil jednatel a podle primátora jde o pozici, kde bývá politický nominant. "Pan Kouba je členem rady města, má zkušenosti s dotační politikou a se sportem a na této pozici je zcela oprávněně," řekl přerovský primátor.

Také podle bývalého primátora Měřínského nejde o nic neobvyklého. "Je naprosto běžné, že v městských firmách figurují politici, kteří tam zastupují město. Není to nic neobvyklého," reagoval Měřínský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov, Pirátská strana

Štítky trafiky, politika, primátor, náměstek, opozice, kritika, technické služby, sportoviště Přerov, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý primátor Přerova a jeho náměstek dostali místa v městských firmách. Trafiky, kritizuje to opozice  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.