Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Babiš má strach o život, předčasně ukončil kontaktní kampaň

Prezidentský kandidát Andrej Babiš už do druhého kola volby nepovede kontaktní kampaň, zrušil kvůli výhrůžkám i dnešní výjezd do Hradce Králové. Babiš to oznámil na briefingu v Praze.

Děti země žalují povolení D1 u Přerova. Doufají v odkladný účinek a přerušení prací

Krajský soud už podle předsedy ekologického spolku Děti Země posuzuje dvě žaloby proti stavebním povolením pro vybudování posledního chybějícího úseku dálnice D1 Přerov – Říkovice. Stavba začala na přelomu loňského a letošního roku přípravnými...

Andrej Babiš mimo jiné také řekl, že mu přišel další anonymní dopis, ve kterém mu neznámý muž vyhrožuje, že ho zastřelí. Autor výhružky zmínil, že má rakovinu a nemá tedy co ztratit.

"Pokud Andreji vyhrajete prezidentské volby, vezmu si flintu a vydám se na svůj poslední lov. Toho 'raka', co v sobě nosím, už stejně nepřemůžu, ale pořád se ještě mohu stát pro své syny hrdinou a svým vnoučatům zajistit lepší budoucnost. Buďto prohrajete, nebo zemřete, anebo odstupte, a tím si zachráníte nejen život, ale i čest," citoval Babiš z dopisu.

"Aktuální situace je už opravdu daleko za hranou toho, co jsem schopný pochopit. Vyostřuje se do šílených rozměrů, lidé už vyhrožují nejen mně, ale také mému nejbližšímu okolí," doplnil šéf hnutí ANO. Agresivita lidí podle něj stoupá i na volebních mítincích.

Policie také prověřuje Babišovo sobotní oznámení, že obdržel dopis s ostrým nábojem adresovaný jeho manželce. Expremiér tehdy novinářům řekl, že anonymní vzkaz byl plný urážek. V pondělí upřesnil, že dopis byl odeslán z Brna. Babišův protikandidát ve druhém kole volby Petr Pavel projevy nenávisti a hrozby Babišovi a jeho rodině odsoudil.

Výhrůžku násilím obdržela i Danuše Nerudová, jež v prvním kole volby skončila třetí a která před druhým kolem podporuje Pavla. "Bylo mi vyhrožováno vašimi příznivci, kteří mi dali ultimátum, abych odvolala svá slova, že jste zlo. Pokud se tak nestane, tak budu podle výhrůžek fyzicky napadena baseballovou pálkou. Předpokládám, že teď si dovedete i vy představit, jaké důsledky to pro naši rodinu má," vzkázala o víkendu Babišovi. Vyzvala ho, aby konečně vedl slušnou kampaň.

Babiš vyzval k respektování názorů ostatních a k zastavení nenávisti. Uvedl, že své podporovatele vždy prosil o to, aby se chovali slušně. Pavel dnes apeloval na Babiše aby usiloval o zklidnění situace ve společnosti. Vyčítá mu, že vlivem jeho kampaně dosáhl konflikt kritické hladiny.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky Babiš, kampaň, Hradec Králové, Aldis, setkání, volič, Česká republika, prezidentské volby, kampaň, Andrej Babiš, Petr Pavel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Babiš má strach o život, předčasně ukončil kontaktní kampaň  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.