Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Zastupitelstvo v Prostějově schválilo 3,5 milionu na stavbu tenisové haly. Město by mělo šetřit, zlobí se Piráti

Městské zastupitelstvo v Prostějově schválilo dotaci 3,5 milionu korun pro Tenisový klub Prostějov na stavbu tenisové haly. Vedení radnice tvrdí, že bude sloužit i veřejnosti, opozice byla proti. Například Piráti argumentují tím, že v době krize by město mělo šetřit a s penězi nakládat rozumně.

Dotace 3,5 milionu korun pro Tenisový klub Prostějov bude sloužit na rekonstrukci, vybudování a úpravu betonového povrchu a výstavbu nové tenisové haly v areálu klubu. Ten několik posledních let ovládal sportovní boss Miroslav Černošek. Ředitelem spolku je jeho pravá ruka Petr Chytil.

Například Piráti jsou ostře proti a argumentují tím, že při přípravě rozpočtu se s tímto výdajem vůbec nepočítalo. „Příspěvek pro Tenisový klub Prostějov nedává smysl i v poměru k výši podpory jiných sportů. Město podpořilo soukromý subjekt a znovu tak odložilo přes 300 položek pod čarou. Opět tedy nedojde k opravám silnic, rekonstrukci dětských hřišť nebo k investicím do veřejného majetku. Drtivá většina těchto podnětů jsou navíc věci, které je potřeba co nejdřív udělat. Bohužel, v nejbližší době k tomu nedojde a to jen proto, že tenisový klub chce mít novou halu. Není přitom vůbec jisté, zda se na kurty bude moci dostat veřejnost,“ zlobil se pirátský zastupitel Jan Mochťák.  

Vedení města Prostějova chce dát tři a půl milionu korun na stavbu tenisové haly v areálu zdejšího Tenisového klubu spojeného s Miroslavem Černoškem. Opozice je přesvědčena, že takové peníze lze ve prospěch obyvatel města využít účelněji. Město...

Tenisový klub podle Pirátů dostane na projekt od města a státu dohromady přes 12 milionů korun, ze svého vydá pouze 500 tisíc. Podle účetní závěrky v roce 2021 měl přitom tento spolek zisk více než 3 miliony korun a v roce 2020 to bylo dokonce přes 5 milionů. 

"V době krize by mělo město šetřit a s penězi nakládat rozumně. To, co se stalo je však přesný opak," dodal pirátský člen finančního výboru Ondřej Moskal.

Primátor Prostějova František Jura (ANO) tvrdí, že projekt tenisového klubu je prospěšný. "Má tam být sportovní hala, část na pozemku města. Projekt je ve veřejném zájmu, protože tam budou sportovat nejen profesionálové, ale také mládež, a budou tam i hodiny pro veřejnost. Díky dobrým podmínkám má zdejší tenis úspěchy, uměl například vyprodukovat čtyři hráče ve věku od 16 do 20 z Prostějova, kteří jsou ve světové stovce," argumentuje primátor. 

Sportovní infrastrukturu město podle něho nespolufinancuje jen v tenisu, ale i v dalších sportech, jako jsou například fotbal, hokej, cyklistika nebo lukostřelba.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky tenis, dotace, hala, stavba, Prostějov, Česká pirátská strana, projekt, Miroslav Černošek, ANO 2011, František Jura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo v Prostějově schválilo 3,5 milionu na stavbu tenisové haly. Město by mělo šetřit, zlobí se Piráti  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.