Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jednička přerovských Pirátů Lenka Jüngling končí v zastupitelstvu. Jede do zámoří budovat školu jógy

Jednička přerovských Pirátů Lenka Jüngling končí v městském zastupitelstvu, dostala totiž nabídku budovat novou jógovou školu v zámoří. Rozhodování podle ní bylo velmi těžké. V zastupitelstvu ji nahradí člen krajské komise pro dopravu Vojtěch Nezval.

"V životě člověka přijdou momenty, kdy stojí na křižovatce a musí se rozhodnout, kterou cestou se vydá dál. Já jsem se na jednu takovou křižovatku dostala. Bylo to těžké rozhodování, protože si plně uvědomuji, kolik důvěry a naděje jste ve mně před volbami i po volbách vložili. Po dlouhých a důkladných úvahách jsem se však rozhodla rezignovat na svoji pozici zastupitelky města Přerova. Nebylo to snadné, ale cítím, že je to správný krok pro mé zdraví, můj osobní život a mou další životní cestu," vysvětlila Lenka Jüngling svůj krok. 

Jednička přerovských Pirátů patřila ke kritikům radnice, bojovala například proti prodeji pozemku pod Strojařem a stála u petice na podporu referenda, kterou podepsalo přes dva tisíce lidí. Jüngling věří, že voliči její rozhodnutí pochopí. "V momentě, kdy mi byla nabídnuta zahraniční příležitost, jsem byla nucena přehodnotit svou politickou kariéru," uvedla.

Na sociálních sítích, kde své rozhodnutí také publikovala, převažovala podpora, objevily se však i výčitky, že odchází od rozdělané práce, a zklamání. "Mrzí mě to, je škoda talentovaných, úspěšných žen, které jdou od politiky pryč," svěřila se jedna z diskutujících.    

Na místo Lenky Jüngling nastoupí emeritní předseda přerovských Pirátů Vojtěch Nezval, člen majetkové komise a krajské komise pro dopravu. "Budu pokračovat zejména v boji za zachování Strojaře v majetku města. Chci také prosazovat vlastní témata, jako jsou dostupné bydlení, péče o životní prostředí, efektivní doprava nebo hospodárné zacházení s veřejným majetkem," slíbil Nezval.

Neprodávejte Strojař, vyzývá přerovská opozice. Pro referendum má zatím polovinu podpisů

Do konce prázdnin chce přerovská opozice sehnat dostatečný počet podpisů pro vyhlášení referenda o přerovském hotelu Strojař. Chce zabránit prodeji pozemků, aby si město zachovalo vliv na rozhodování o budoucnosti této ikonické stavby. Objekt je...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Lenka Jüngling, zastupitelka města Přerova

Štítky Piráti, Lenka Jüngling, rezignace, zastupitelstvo, zámoří, jóga, škola, Přerov, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jednička přerovských Pirátů Lenka Jüngling končí v zastupitelstvu. Jede do zámoří budovat školu jógy  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.