Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lídrem Spojenců bude v krajských volbách lidovec a současný náměstek hejtmana Ivo Slavotínek

Současný náměstek olomouckého hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL) bude v nadcházejících krajských volbách lídrem koalice lidovců, TOP-09, Strany zelených a hnutí ProOlomouc. Společná kandidátka má název Spojenci-Koalice pro Olomoucký kraj.

Za svou prioritu Ivo Slavotínek považuje pomoc hospodářsky a sociálně ohroženým územím, která tvoří téměř tři čtvrtiny Olomouckého kraje a z velké části kopírují území bývalých Sudet. Podmínkou pro rozvoj těchto regionů je získat výrazně vyšší podporu od státu, zlepšit dopravní obslužnost nebo tato území pokrýt vysokorychlostním internetem.

Za velký problém Slavotínek považuje také špatnou dostupnost praktických lékařů. "Budu usilovat o radikální změnu motivačního systému, tak aby především mladí lékaři měli dost důvodů přebírat neobsazené obvody. Dále budu pokračovat v práci na moderním konceptu sociálních služeb zaměřených na péči v přirozeném prostředí podle hesla Žít doma," slíbil.

Projekt Spojenců byl v posledních krajských volbách úspěšný, získal 18,5 procenta hlasů a čtyři zástupce v krajské radě. Lidovecká jednička má podle dohody zajištěné místo lídra společné kandidátky. Dvojkou kandidátky Spojenců bude stávající lidovecký náměstek hejtmana Jan Šafařík

První stranou, která oznámila lídra pro nadcházející krajské volby v roce 2024, byli před časem Piráti. V boji o olomoucké hejtmanství je povede současný radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída. Mezi jeho priority patří potírání klientelismu a papalášství, vyrovnané hospodaření a péče o životní prostředí. Před třemi lety Piráti kandidovali společně se STAN.

Krajské volby před třemi lety vyhrálo ANO, druhá skončila koalice Pirátů a STAN, třetí byli Spojenci, čtvrtá ODS a pátá SPD. V opozici skončilo ANO a SPD.

Lídrem Pirátů pro blížící se krajské volby je radní Martin Šmída. Nejsme papaláši, ubezpečuje

První stranou, která oznámila lídra pro nadcházející krajské volby v roce 2024, jsou Piráti. V boji o olomoucké hejtmanství je povede současný radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída. Mezi jeho priority patří potírání...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KDU-ČSL

Štítky Ivo Slavotínek, lídr, krajské volby, Spojenci, KDU-ČSL, náměstek, hejtman, koalice, Česká pirátská strana, ANO 2011, Olomoucký kraj, Sudety, Jan Šafařík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Viz na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati, Bosé stopy značky Baťa, agent Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí, v kauze Voda je život na ČT 1 Reportéři ČT rozsudek brněnského soudce se zdůvodněním že zem ovládá mafie, na FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno (za soudruha Tošovského), na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní),na U rádiu Martina Kociánová o nové totalitě,viru,vládních dezinformátorech, omezování svobody slova (3.2), na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU a článek První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, na bezpressu.news/videa/covid-summit-v-evropskem-parlamentu-proslov-dr-davida-martina/ ; na yt Minúta pravdy Milana Uhríka, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht Prof John J Mearsheimer universityChicago naYT Matěj Gottwald čtitulky, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Kancelář Blaník, Ucho, Orwell1984, Planeta opic, Pošťák, Doktor divnoláska, Hlava22, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Lidi co znám, Vítejte vŘecku pane inspektore, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv a škol prodavačů danuschetitulů, loutky, bílí koně kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jakoUrsula, dvořákčt, pávků, rycheckých, střížů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří sedí všude kolem nás, rozdávají si metály. Přijďte všichni ke všem volbám říct mafii a dost ! Jako na Islandu kde mafiány po jejich ,krizi' r2007-8 vyhnali a jsou v desítce nejbohatších zemí. V4+ !

Pátek, 8. prosince 2023, 13:29Odpovědět

Lídrem Spojenců bude v krajských volbách lidovec a současný náměstek hejtmana Ivo Slavotínek  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.