Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Primátor Prostějova Jura končí v čele fotbalového klubu. Na podzim bude za ANO kandidovat do Senátu

Primátor Prostějova František Jura končí v čele místního fotbalového klubu. Chce se více věnovat práci na radnici, na podzim bude kromě toho za ANO kandidovat do Senátu. Kvůli spojení funkce primátora s pozicí v čele fotbalu Jura čelil kritice ze střetu zájmů.

Na pozici předsedy prostějovských fotbalistů již František Jura (ANO) není. "1. SK  je a vždy bude mojí srdeční záležitostí, je však na čase jasně stanovit priority. Nejen že mě netěší naše výsledkové trápení, ale i skutečnost, že klub si nyní žádá energii a čas, kterého se mi kvůli práci pro občany města a kraje nedostává, nemohu a nechci opomíjet," sdělil Jura v prohlášení, které klub zveřejnil.

Členem představenstva akciové společnosti 1. SK Prostějov, fotbalový klub, pod který spadají muži, Jura zůstává dál a je také členem výboru zapsaného spolku 1. SK Prostějov, který zaštiťuje mládež.

Primátorem Prostějova je Jura od roku 2018, letos na podzim se bude ucházet o hlasy voličů ve volbách do Senátu v obvodu Prostějovsko a část Přerovska. "V horní komoře Parlamentu chci hájit zájmy našeho regionu a jeho občanů," uvedl Jura. 

Zejména ze strany opozice v prostějovském zastupitelstvu však Jura čelil kritice ze střetu zájmů. Na rekonstrukci fotbalového stadionu například město Prostějov dalo 20 milionů korun. Jura střet zájmů odmítal, hájil se tím, že mu vždycky šlo především o rozvoj sportu ve městě.

Prostějov podpoří rozsáhlou přestavbu fotbalového stadionu dvaceti miliony, z opozice zní kritika

V Prostějově by se měla rozběhnout dlouho plánovaná rekonstrukce fotbalového stadionu Za Místním nádražím, město pro klub uvolní ze svého rozpočtu 20 milionů korun. Předsedou žadatele o dotaci, tedy druholigového celku 1. SK Prostějov je...

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ANO

Štítky František Jura, odstoupení, fotbal, kritika, 1. SK Prostějov, ANO 2011, senát, fotbalový klub, podzim, střet zájmů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Prostějova Jura končí v čele fotbalového klubu. Na podzim bude za ANO kandidovat do Senátu  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.