Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

VIDEO: Podívejte se na záznam první debaty lídrů kandidujících stran v Olomouci

V pondělí proběhla první debata lídrů politických stran. V první části reagovala na celkem šest dotazů z oblasti cestovního ruchu, kultury a bezpečnosti pětice lídrů a jeden kandidát z druhého místa kandidátní listiny. Ve druhé části pak tři zástupci odmítli svou účast a na dotazy tak odpovídala „pouze“ trojice lídrů.

Scénář debat byl předem striktně určen, na úvod měli všichni lídři dvě minuty na své představení. V další části debaty bylo položeno postupně 6 otázek - z každého zmíněného tématu 2. Na každou otázku postupně odpovídal každý z účastníků.  V závěru debaty pak měl ještě každý z lídrů 1 minutu na poselství voličům týkající se zcela libovolného tématu.

Otázky, na které lze nalézt odpovědi v plném záznamu z debat

  1. Olomoucký kraj podpořil myšlenku protažení Baťova kanálu až do Olomouce. Jak by vaše strana takový projekt využila pro zvýšení cestovního potažmo turistického ruchu v Olomouci?
  2. Počet zahraničních turistů, kteří přijedou do Olomouce a zůstanou aspoň jednu noc, v posledních letech stoupá. To s sebou nese i finanční přínos pro město. Jak hodláte sympatie zahraničních turistů udržet a lákat další a jak chcete pomáhat místním podnikatelům, kteří podnikají v oblasti cestovního ruchu a doprovodných službách?
  3. Stávající vedení Olomouce letos pokročilo v otázce koupě pozemků v okolí zimního stadionu. Další budoucnost zimáku bude na novém vedení města. Olomoucký zimní stadion představuje nejen významný sportovní prostor, ale zároveň i „koncertní halu“. Do jaké míry budete při případné rekonstrukci pamatovat na kvalitní koncertní využití objektu? Případně máte jiný plán pro vznik většího koncertního prostoru v Olomouci?
  4. Podél řeky Moravy vzniká spolu s protipovodňovými opatřeními i tzv. náplavka. Například v Praze je pojem náplavka již takřka legendární. Jaký máte plán pro využití olomouckého prostoru podél řeky Moravy – jako kulturní prostor pro pořádání akcí, které by byly dalším finančním přínosem pro město?
  5. V Olomouci už několikrát došlo k náhlému zrušení přechodu pro chodce. Na frekventovaných ulicích a náhrady se lidé dočkali za dlouhé měsíce. Silnici pak lidé přecházeli i přes možné hrozby. Jak to budete příště řešit?
  6. Stále neuzavřené téma, a aktuální i pro budoucí vedení města - Olomouc a lidé žijící na ulici - a s tím související žebrota nebo obtěžování občanů. Dokonce existují obavy občanů jít v noci o samotě některými lokalitami v Olomouci - jako parky či přednádraží. Jak se na toto téma zaměřuje vaše strana?
Okresní hospodářská komora Olomouc již od roku 1851 systematicky vyvíjí aktivity nejen na podporu podnikatelů, ale také směrující k rozvoji našeho města a regionu. Spoluorganizátorem akce je Moravská vysoká škola Olomouc. Ta jako jediná v regionu Olomoucka od roku 2005 poskytuje vysokoškolské vzdělání v ekonomických a manažerských oborech. V loňském roce zrealizovaly oba zmíněné subjekty velkou konferenci zaměřenou přímo na strategický rozvoj města. Konference se skládala ze tří tematických panelů, přičemž obsahově zde byl patrný přesah i na témata v gesci spíše Olomouckého kraje. Již na této konferenci padla informace, že komora má ambici založit každoroční tradici a vždy v září zrealizovat obdobně zaměřenou konferenci. Letos se však v daném období budou blížit komunální volby, proto je pro tento rok zvolena forma debaty s lídry.

První části se zúčastnili zástupci těchto stran: ANO 2011, ČSSD, ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a nezávislí, KSČM. Ve druhé části pak trojice lídrů za Stranu zelených, Koalici SPD a SPOZ a také koalice Svobodných, Soukromníků a Volby OK. Pozváni byli také zástupci ProOlomouc, PIRÁTŮ A STAROSTŮ a spOLečně. Lídři těchto tří subjektů by však preferovali debatu v přímé konfrontaci s „tradičními stranami“, a tak se akce nezúčastnili.

Debata byla uspořádána Okresní hospodářskou komorou Olomouc a Moravskou vysokou školou Olomouc, to vše za podpory BEA Centra Olomouc s.r.o.

Další debata již v pondělí 24. září 2018

Další debata ve stejném formátu se uskuteční v pondělí 24.9., tentokrát se prohodí časy, tedy kandidáti, kteří 17.9. startovali svou debatu od 19:30 (trojice) tentokrát začnou v 17:00 a druhá skupina přesně opačně – od 19:30.

Tisková zpráva | Foto repro Youtube

Štítky politika, debata, volby, Olomouc, cestovní ruch, Olomoucký kraj, konference, Moravská vysoká škola Olomouc, Hospodářská komora, řeka Morava, ČSSD, ODS, KSČM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Podívejte se na záznam první debaty lídrů kandidujících stran v Olomouci  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.