Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Sportovcem roku se stal hasič z Olomoucka. Z Koreje přivezl zlato

Včera se v Praze uskutečnila akce Sportovec roku Ministerstva vnitra. Mezi oceněnými byl i hasič Olomouckého kraje Michal Přecechtěl.

Ministr vnitra ocenil titulem Sportovec roku Ministerstva vnitra, příslušníka Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Michala Přecechtěla. Ze Světových hasičských her v Jižní Koreji přivezl zlatou medaili. V minulosti měl úspěch na Mistrovství Evropy, kde skončil na druhém místě a získal titul Mistra České republiky v disciplínách TFA. Na tomto poli dominuje už od roku 2008, kdy nastoupil k Hasičskému záchrannému sboru České republiky.

TFA je zkratkou z anglických slov Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije a je názvem nejtěžších hasičských soutěží, které svými podmínkami simulují práci hasiče při zásahu. Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic a přilby a s nasazeným aktivním dýchacím přístrojem. 

Mezi tradičně oceněnými byli příslušníci Hasičského záchranného sboru České republiky. Vítězné sportovní družstvo letos dovezlo zlato z XIV. Mistrovství světa v požárním sportu. Česká reprezentace složená z profesionálních i dobrovolných hasičů, prokázala svou sílu a poprvé v historii se Češi stali mistry světa v požárním sportu. Rozhodující pro vítězství byla závěrečná disciplína a to požární útok družstev.

Nazývá se královská a to zcela právem. Sedm soutěžících totiž musí propojit zdroj vody, motorovou stříkačku, hadice, rozdělovač, proudnice a doběhnout k terčům, které jsou vzdáleny devadesát metrů a naplnit je proudem vody. A to vše za půl minuty. Sehranost je tedy velmi důležitá.

Autoři | Foto HZS

Štítky hasič, Olomoucko, sport, ocenění, Ministerstvo vnitra, Sportovec roku, Olomoucký kraj, zlatá medaile, Korea, Ministerstvo vnitra České republiky, Praha, Hasičský záchranný sbor, Česko, Jižní Korea

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportovcem roku se stal hasič z Olomoucka. Z Koreje přivezl zlato  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.