Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Lyžaře doveze na hory nový skibus. Linka navazuje na vlakové přípoje z Brna a Olomouce

Od minulého víkendu začal do Jeseníků vyjíždět nový skibus. S podporou Olomouckého kraje vozí lyžaře z Koutů nad Desnou přes Červenohorské sedlo do Jeseníku a zpět. Linka navazuje na vlakové přípoje z Brna a Olomouce.

Sever regionu je na turistickém ruchu závislý. Hejtmanství se proto snaží jeho rozvoj všemi silami podporovat,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Nový skibus provozuje Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu. Hejtmanství se bude podílet na dokrytí nákladů, které jízdou autobusu vzniknou.

Spoj vyjíždí každou sobotu a neděli, a to až do poloviny března. Běžkaři i vyznavači sjezdového lyžování se díky jeho provázání s vlaky dostanou do hor, aniž by museli komplikovaně dojíždět autem. Jízdní řády skibusu a ceny jízdenek najdou lidé na webových stránkách. Další spoje do Jeseníků vypravuje společnost Arriva Morava. Jedna z jejích linek vede z Olomouce na Ovčárnu.

Tisková zpráva | Foto Jeseniky.cz

Štítky skibus, sport, doprava, Jeseníky, lyžaři, sníh, hory, Olomouc, Brno, Olomoucký kraj, Jeseník, Desná, Červenohorské sedlo, Ladislav Okleštěk, Arriva Morava

Lyžaře doveze na hory nový skibus.  Linka navazuje na vlakové přípoje z Brna a Olomouce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.