Počasí dnes30 °C, zítra27 °C
Neděle 21. července 2024  |  Svátek má Vítězslav
Bez reklam

Olomouc si připomene úmrtí Jana Palacha. Radnici ozáří trikolóra, v sobotu budou bít zvony

Ve středu 16. ledna v pět hodin odpoledne proběhne před podloubím olomoucké radnice pieta k uctění památky Jana Palacha. Jan Palach se nesmířil s rezignací na ideály svobody a demokracie a na protest proti potlačování těchto hodnot se 16. ledna 1969 zapálil na Václavském náměstí v Praze. Zemřel v nemocnici 19. ledna.

„Při této příležitosti bude radnice nasvětlena v barvách národní trikolory a připravena bude i speciální projekce. Oběť Jana Palacha bude až do 19. ledna připomínat také kovový pomník Milana Poliána. Uvnitř Informačního centra bude po celou dobu k dispozici kniha pro pietní zápisy,“ uvedla mluvčí města Olomouce Radka Štědrá.

Podařilo se mi také dohodnout s Arcibiskupstvím olomouckým, že se v sobotu 19. ledna přesně v 15:30, tedy v čase, kdy Jan Palach zemřel, rozezní zvony olomouckých chrámů,“ upozornil iniciátor vzpomínky náměstek primátora Pavel Hekela.

Foto Jindřich Karas

Štítky pieta, Jan Palach, Olomouc, Praha, Václavské náměstí

Olomouc si připomene úmrtí Jana Palacha. Radnici ozáří trikolóra, v sobotu budou bít zvony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.