Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Muž se vloupal na benzínku, ze které ukradl cigarety. Policejní pes je našel v kufru auta

V neděli 20. ledna přijali před půlnocí policisté oznámení o vloupání na čerpací stanici v Rudě nad Moravou. Na místo bylo vysláno několik policejních hlídek a psovod se služebním psem.

Po příjezdu na místo policisté našli už jen díru ve skleněné výplni a několik krabiček cigaret poházených uvnitř benzínky. Okamžitě proto začali prohledávat nejbližší okolí. Jak se brzy ukázalo, nejúspěšnější byl psovod se svým psem, který chytil stopu a policisty dovedl k autu odstavenému v blízkosti lesa nedaleko místa činu. Auto však bylo uzamčené, proto pokračovali v prohledávání širšího okolí.

O necelé dvě hodiny později zaznamenal psovod na silnici mezi Rudou a Hrabenovem pohyb devětadvacetiletého muže, který tvrdil, že byl na návštěvě u kamaráda. Podrážka jeho obuvi se však shodovala se stopou nalezenou na místě činu a navíc u něj byly nalezeny klíče od vozidla odstaveného nedaleko místa činu. V zavazadlovém prostoru vozidla pak policisté nalezli téměř pět desítek krabiček cigaret, které si zde měl muž poté, co je měl na čerpací stanici odcizit, nenápadně uschovat v úložném prostoru u rezervy. Mladého muže proto policisté zadrželi a umístili v policejní cele. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na vice než 14 tisíc korun. Za uvedené jednání muži v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až dvouletý trest odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

 

Autoři | Foto PČR

Štítky čerpací stanice, benzínka, zloděj, policie, krádež, cigarety, vloupání, cigareta, místo činu, Ruda nad Moravou, Ruda, Hrabenov

Muž se vloupal na benzínku, ze které ukradl cigarety.  Policejní pes je našel v kufru auta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.