Počasí dnes30 °C, zítra33 °C
Úterý 9. července 2024  |  Svátek má Drahoslava
Bez reklam

Litovel Premium získal bronz v mezinárodní soutěži Zlatá pivní pečeť

Pivovar Litovel zahájil rok 2019 úspěchem na mezinárodní soutěži Zlatá pivní pečeť v Českých Budějovicích.

Litovel Premium získal bronz

Mezi ostatními soupeři tam zaujal svým pivem Litovel Premium, který si z kategorie světlých ležáků přivezl třetí místo. Ležák Litovel Premium si získáním bronzové medaile připsal další cennou trofej. V posledních letech boduje na celé řadě významných českých a evropských soutěží.

Loni vyhrál světlý ležák Litovel Premium soutěž České pivo, v roce 2016 jsme si za něj přivezli zlato z londýnských World Beer Awards. Odbornou porotu i veřejnost si naše pivo získalo svou harmonicky sladěnou chutí a jemnou chmelovou hořkostí. Za nebývalým úspěchem tohoto piva stojí poctivá výroba podle tradičních receptů a postupů s použitím těch nejkvalitnějších surovin z oblasti Hané,“ komentuje výsledky Lumír Hyneček, ředitel Pivovaru Litovel.

Zlatá pivní pečeť je jedno z největších pivních klání

Letošní, již 29. ročník prestižní mezinárodní soutěže Zlatá pivní pečeť se konal od 11. do 16. února a o umístění v 33 kategoriích se utkalo více než dvě stě dvacet tuzemských i zahraničních pivovarů. O nejlepší chuť, vůni, plnost a říz soutěžily se svými klasickými ležáky, pivními speciály i stále oblíbenějšími ochucenými pivy.

Portfolio Pivovaru Litovel tvoří piva vařená tradičními postupy na předem danou stupňovitost, otevřeným kvašením a dlouhým dozráváním v ležáckém sklepě. Zaměřuje se také na pivní speciály pro různé příležitosti či pivní mixy. Spolu s pivovary Zubr a Holba dnes patří Pivovar Litovel do skupiny PMS.

Degustační soutěž Zlatá pivní pečeť je jedním z největších pivních klání, které se v České republice konají. Těší nás, že se litovelské pivo každoročně prosadí i v konkurenci dvou stovek pivovarů,“ uzavírá ředitel Pivovaru Litovel Lumír Hyneček. Pivovar Litovel–tradice trvající již 125 let, úcta k poctivému řemeslu, ruční práci a kvalitním surovinám.

To jsou hlavní zásady, kterých se dodnes drží pracovníci Pivovaru Litovel, jenž byl slavnostně otevřen v roce 1893 jako ryze český vlastenecký Rolnický akciový pivovar se sladovnou v Litovli. Historie pivovaru je lemována četnými úspěchy a oceněními z mnoha výstav a celostátních i světových anonymních degustačních soutěží.

Tisková zpráva | Foto Facebook Pivovar Litovel

Štítky pivovar, pivo, Litovel, Premium, ocenění, Zlatá pivní pečeť, mezinárodní soutěž, Pivovar Litovel, bronzová medaile, České Budějovice, pivo Litovel, Pivovar Zubr, Haná, Česko

Litovel Premium získal bronz v mezinárodní soutěži Zlatá pivní pečeť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.